MarketingMariner keramika
Vijesti

Croatia Airlines obnovio sezonske letove Rijeka – München

aerodrom-rijeka-5-2

Croatia Airlines danas je obavio prvi ovogodišnji let na liniji Rijeka – München te tako ponovno uspostavio sezonsku liniju kojom se izravno povezuje njemačko tržište s područjem Kvarnera.

Svi putnici na povratnom letu OU4435 München – Rijeka ovom su prilikom nagrađeni voucherom u iznosu od 30 eura, koji se može iskoristiti prigodom kupnje zrakoplovne karte za sljedeće putovanje Croatia Airlinesom, a nakon slijetanja zrakoplova Dash8-Q400 u riječku zračnu luku (na otoku Krku)priređen je svečani doček zajedničkoj organizaciji nacionalnog avioprijevoznika, Zračne luke Rijeka i Turističke zajednice Kvarnera.

Ponovno uvođenje redovitih sezonskih letovRijeka – München sastavni je dio planirane obnove i intenziviranja letova Croatia Airlinesa iz Hrvatske u europska odredišta tijekom ovogodišnje ljetne sezone. Zrakoplovi nacionalnog prijevoznika na ovoj bi liniji trebali letjeti četvrtkom i nedjeljom tijekom lipnja, a u srpnju je planirano uvođenje dodatnog leta utorkom.

– Drago nam je što smo, sukladno aktualnoj epidemiološkoj situaciji i tržišnoj potražnji, obnovili sezonske letove Rijeka – München. Vjerujem da će izravna zračna veza s njemačkim tržištem pridonijeti razvoju turističkih potencijala Kvarnera i grada Rijeke, a istodobno i osnažiti poslovanje Zračne luke Rijeka tijekom ove sezone. Dodatnu kvalitetu ovom proizvodu daje naša gradska poslovnica u Rijeci, čiji su djelatnici na raspolaganju korisnicima usluga za letove na ovoj liniji, kao i za sve ostale pogodnosti cjelokupnog produkta Croatia Airlinesa – rekla je Marina Cossutta Razumović, voditeljica riječke poslovnice Croatia Airlinesa.
– Svakako smo zadovoljni što Croatia Airlines i dalje nastavlja povezivati Rijeku s Münchenom iz više razloga, a prvenstveno radi naših putnika koji preko navedenog huba lako mogu ostvariti vezu sa čitavim svijetom. Osim navedenog, moramo naglasiti da je razlog našeg zadovoljstva svakako i činjenica da je navedena linija zapravo rezultat prvenstveno napora i inicijative Uprave Zračne luke Rijeka u 2015.g. kada je ista i uvedena u dogovoru s Upravom Croatia Airlinesa, kao i značajnih vlastitih sredstava koje je Zračna luka Rijeka uložila u njezinu održivost. Naime tijekom prvih godina nakon uvođenja linije, kada nitko nije vjerovao da će ista opstati, Zračna luka Rijeka uložila je preko 10 milijuna kuna (što vlastitog novca, što putem odobrenih popusta na usluge) vjerujući da će se navedena investicija isplatiti, te smo iznimno sretni i ponosni da konačno možemo reći da upravo održanje navedene linije i tijekom ovih kriznih vremena dokazuje da je ona konačno postala samoodrživa te ju u budućnosti više neće trebati dodatno poticati – izjavio je Tomislav Palalić, direktor Zračne luke Rijeka.
– Da je Kvarner i dalje pri vrhu najomiljenijih destinacija za goste iz Njemačke potvrđuju i podaci o ostvarenom turističkom prometu tijekom ovih prvih 5 mjeseci, kada su gosti iz Njemačke zauzeli prvo mjesto među inozemnim gostima. Stoga je Turistička zajednica Kvarnera u 2021. godini na njemačkom tržištu odradila niz virtualnih prezentacija, nastupa na sajmovima, te više različitih kampanja oglašavanja, baš kako bi održavanjem kontinuirane komunikacije s gostima podsjećala na ponudu regije Kvarner – od brze i lake dostupnosti, post covid zdravstvenih programa oporavka (vrlo traženih u ovo vrijeme), do iznimne gastronomske ponude i brojnih outdoor aktivnosti, s posebnim naglaskom na biciklizam i pješačenje.

“Vjerujemo da će letovi Croatia Airlinesa na relaciji München – Rijeka – München biti dobro popunjeni usprkos svim okolnostima, a zadovoljni smo da smo zajedničkim snagama uspjeli održati ovu liniju, kroz koju će se regija Kvarner dodatno promovirati i postati još bliža destinacija za odmor, ne samo njemačkim gostima već i šire” – rekla je Irena Peršić Živadinov, direktorica Turističke zajednice Kvarnera.

Hrvatski nacionalni avioprijevoznik i član udruge Star Alliance tijekom ljetnih mjeseci planira dodatno širenje mreže letova iz Hrvatske prema europskim metropolama, sukladno čemu bi se putnicima nudila putovanja u 18 europskih i 7 hrvatskih odredišta.

Osim letova na liniji Rijeka – München, planirani su letovi iz Zagreba u 14 europskih odredišta, splitska zračna luka trebala bi biti povezana s 12 inozemnih odredišta, a Dubrovnik sa šest međunarodnih odredišta.

Kako bi osigurala povezanost i snažno podržala turistički proizvod Republike Hrvatske, Croatia Airlines tijekom ljetne sezone na letovima iz europskih odredišta prema Hrvatskoj planira ponuditi više od 80.000 sjedala mjesečno, a u suradnji s mnogim turoperatorima predviđeno je i više od 200 turističkih čarter (izvanrednih) letova s tržišta Austrije, Italije, Irske, Izraela i Skandinavije.

Zračna povezanost unutar Hrvatske i nadalje će se osiguravati letovima u domaćem redovitom prometu između zračnih luka Zagreb, Split, Dubrovnik, Osijek, Zadar, Brač  i Pula, u svakom trenutku i na svim letovima maksimalno brinući o sigurnosti putnika te pridržavajući se aktualnih epidemioloških mjera. Javlja Fiuman.hr

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top