MarketingModerato
Multimedija

CoolTurist vas upoznaje s bogatom turističkom ponudom Opatije

Prije petnaestak godina u Opatiji se rodila jedna prava holivudska ideja koja je, posve očekivano, ubrzo prerasla i u turističku atrakciju.

Riječ je o Hrvatskoj ulici slavnih – mjestu koje slavi osobe koje su svojim sportskim, znanstvenim, kulturnim ili umjetničkim radom doprinijele promociji Lijepe naše u svijetu! Blanka Vlašić, Mate Parlov i Vesna Parun samo su neke od zvijezda ove sasvim posebne ulice, koja domaćima znači podsjetnik na hrvatske velikane, a turistima donosi pravi vodič kroz povijest i sadašnjost Lijepe naše.

Ako se nađete u Opatiji, jedna od adresa svakako bi vam trebala biti i bajkovita Vila Angiolina, nekadašnji ljetnikovac riječkog patricija. A koliko je bitna za povijest ovoga grada, svjedoči i podatak da se godina njezine izgradnje smatra i službenim početkom opatijskog turizma!

MarketingModerato

U vrijeme nastanka ovog velebnog zdanja Opatija je imala tek 120 kuća, a stanovnici su se bavili ribarstvom i pomorstvom. Njezina je izgradnja prije 150 godina označila početak jednog novog poglavlja, a više o svemu saznaje ekipa Coolturista!

Devet od deset ljudi voli čokoladu, a onaj deseti – nije bio iskren! S ovom starom izrekom slažu se i u Opatiji, pa su turistima ponudili jedinstveni čokoladni doživljaj, i to u tvornici čokolade hotela Continental. Obožavatelji čokolade koji su slabog srca možda bi trebali izbjegavati ovo mjesto na kojem najslađe stvari na svijetu ima doslovno na izvoz, i to u nekoliko oblika.

Jedanaestu godinu zaredom, u Opatiji je održan Bečki bal – vrhunac suradnje između ova dva ugledna europska grada. Večer valcera i haljina u legendarnoj Kristalnoj dvorani hotela Kvarner upotpunjena je višemetarskom zaher tortom i drugim detaljima koji dašak bečkog glamura donose na Kvarner! Bečki bal tako uspješno upotpunjuje ionako bogatu turističku ponudu Opatije, a nekim je čak iz temelja promijenio život.

Izvor: Nova TV

55555
MarketingZlatko Komadina

Zadnje novosti

To Top