MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja
Vijesti

Čitatelji RivijeraNews-a: “Želimo igralište Gorovo!”

gorovo3

Čitatelji RivijeraNews-a u nedavnoj su anketi izrazili svoje mišljenje vezano uz igralište na budućoj garaži Gorovo. Iako odluka još nije formalno donesena, prilično je izvjesno da će se na mjestu gdje se nekada nalazilo igralište, izgraditi garaža za automobile. Svima je sasvim jasno da je problem s parkingom u Opatiji prilično ozbiljan problem ako se misli napraviti iskorak u brendiranju destinacije i povratku u stara vremena kada je Opatija zauzimala važno mjesto na mapi turističkih destinacija. Međutim, treba li se graditi garaža baš na tom mjestu? Pitanje je na koje će odgovoriti prometni stručnjaci i gradski oci.

U kuloarima se odavno govori kako je, zbog mnogih sentimentalnih veza građana s tim igralištem, moguća izgradnja manjeg igrališta na krovu buduće garaže. Ideja nije neizvediva, ali hoće li se krenuti u tom smjeru saznat ćemo uskoro. Čitateljima smo postavili pitanje: Jeste li za izgradnju igrališta na krovu buduće garaže Gorovo? Mišljenja u vezi izgradnje igrališta su podijeljena. Prenosimo komentare naših čitatelja.

Goran Baretić (Opatija): “Najbolje bi bilo otvoreno igralište na vrhu garaže. Ako je prioritet veći broj parking mjesta postoji kompromisno rješenje kao u Bolu, da igralište ljeti za vrijeme špice sezone bude dodatni parking.”

Niko Rončević (Opatija): A tko će molim vas igrati na tom igralištu od vas silnih sportaša? Imamo školsko koje je uvijek prazno, i Tošina koja je uvijek prazna. Imamo novu dvoranu pa sve skupa 40 djece trenira 3 sporta.”

Marin Stipanić (Kastav):  Neka ostane parking. Kakva financijska korist gradu i zajednici od igrališta..? Je li kapitalizam? Da.”

Kristijan Burazer (Opatija): Da itekako. Umjetna trava za nogomet i pored košarkaško igralište. Bilo bi krcato, baš kao na Kastvu i Grbcima…”

MarketingMNK Gorovo

Dino Žigulić (Opatija): “Treba! Pogotovo zbog četiri srednje škole koje se nalaze u blizini. Dvorana M.Cvetkovic je velika i nova, ali nije blizu škola, tjelesni se ne može održavati kada traju raznorazni sajmovi, Dora i druga događanja tako da bi igralište na Gorovu barem djelomično riješilo problem.”

Tanja Gašparić (Ičići): “Neovisno hoće li se i kad graditi garaža ( to sigurno neće građani odlučiti😕) upitan je prilaz jer danas sam tamo parkirala i ne prvi put svjedočila gužvi i zastoju na prilazu, kako kod mimoilaženja na cesti tako i na izlazu i ulazu na parking. Već imamo Sportsku dvoranu bez adekvatnog i opasnog prilaza.”

Radmila Rakas (Opatija): “Ako želimo Opatiju kao grad parkova, onda su rekreativne i zelene površine ispred parkirališta i šoping centara. Ako smo se ukrcali na bandwaggon Zero Waste Blue, onda trebamo razmišljati o održivom razvoju u kojem će se podržavati društvena zajednica i ekosustav, a ne zagađenje i potrošnja.”

Zaključno, u anketi je sudjelovalo više od 200 čitatelja, a njih 75 % odgovorilo je da Opatiji kronično nedostaje mjesta za igru te da svakako treba sagraditi igralište. Njih 24 % smatra da treba osigurati što više prostora za parking i da igralište nije potrebno, a svega 1 % nema mišljenje o toj temi.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top