MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja
Vijesti

Cijepljenje alergičara u KBC-u Rijeka

Riječka bolnica 024infektolog

KBC Rijeka u suradnji s NZJZ PGŽ omogućit će od ponedjeljka 22. ožujka cijepljenje bolesnika koji zbog zdravstvenog stanja imaju potrebu i želju za cijepljenjem, ali su ujedno i u grupi visokog rizika zbog moguće alergijske reakcije.

U suradnji specijalista obiteljske medicine i uz mišljenje bolničkih alergologa takvi će se pacijenti moći cijepiti u bolničkim uvjetima, uz osigurane najviše mjere sigurnosti.

Pacijenti koji su u grupi visokog rizika zbog moguće alergijske reakcije, ali imaju potrebu i želju za cijepljenjem mogu se od ponedjeljka, 22. ožujka javiti liječnicima obiteljske medicine.

Napominjemo da bolesnici koji su alergični na hranu, okolišne alergene, kućne ljubimce, peroralne oblike lijekova, ubode kukaca i slično, kao i oni koji u obiteljskoj anamnezi imaju alergije NISU bolesnici s povećanim rizikom za alergijsku reakciju na cjepivo protiv COVID-19.

MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Samo pacijenti za koje obiteljski liječnici procijene da su potencijalno visokog rizika za primjenu cjepiva (ranije anafilaktičke i srodne reakcije) bit će naručeni u alergološko / imunološku ambulante po posebnom rasporedu i nakon pregleda specijalista bit će im omogućeno cijepljenje.

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top