Kultura

Certifikat kvalitete TedQual dodijeljen Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

ika fmtu

Svjetska turistička organizacija (UNWTO) dodijelila je Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu certifikat kvalitete TedQual

Svjetska turistička organizacija (UNWTO) dodijelila je Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci certifikat kvalitete UNWTO.TedQual za studijski program Poslovna ekonomija u turizmu i ugostiteljstvu na razdoblje od 2020. do 2024. godine.

UNWTO.TedQual je program zaklade UNWTO.Themis čiji je glavni cilj poboljšati kvalitetu programa obrazovanja, osposobljavanja i istraživanja. U tu svrhu definirani su kriteriji ocjenjivanja – koji se univerzalno primjenjuju na bilo koju instituciju – kako bi se, između ostalog, nastojalo izmjeriti učinkovitost njihovog akademskog sustava, kao i stupanj njihove uključenosti u turističku industriju i potreba studenata u te programe.

UNWTO.TedQual certifikat je dokaz izvrsnosti obrazovnih programa u području turizma i dodjeljuje se na razdoblje od jedne do najviše četiri godine. Trenutno 86 institucija u svijetu, od čega 27 u Europi imaju certificirane programe.

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu je jedina ustanova u Republici Hrvatskoj koja je u potpunosti orijentirana na obrazovanje, razvoj ljudskih resursa i znanstvena istraživanja u području turizma, ugostiteljstva i održivog razvoja. Fakultet izvodi 2 preddiplomska studijska programa, 4 diplomska i 2 poslijediplomska doktorska studija, te niz programa cjeloživotnog učenja.

Za evaluaciju je Fakultet prijavio četverogodišnji preddiplomski sveučilišni studijski program Poslovna ekonomija u turizmu i ugostiteljstvu koji se izvodi u sjedištu Fakulteta u Opatiji i studijskom centru Zabok. Cilj je studijskoga programa osposobljavanje studenata za rješavanje kompleksnih poslova i vođenje ekonomskih procesa u području poslovne ekonomije u turizmu i ugostiteljstvu.

Specifičnost je programa veliki broj sati stručne prakse koju studenti obavljaju u nekoj od 33 stručne baze diljem Hrvatske. Do sada je na ovom programu diplomiralo 4079 studenata, a godišnje se upisuju 362 studenta, od čega 212 u Opatiji i 150 u Zaboku.

Nakon detaljne provjere i procjene kvalitete studijskog programa Poslovna ekonomija u turizmu i ugostiteljstvu UNWTO ocijenio je studijski program visokom ocjenom (95,14% maksimalnih bodova), te je programu dodijelio certifikat UNWTO.TedQual na maksimalno moguće razdoblje od četiri godine. Ovime je Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu postao jedini aktualni nositelj ove svjetski priznate oznake kvalitete obrazovnih programa u području turizma u Republici Hrvatskoj.

55555

Zadnje novosti

To Top