Kultura

CEMAN ORKESTAR – Večer posvećena klasičnoj glazbi

Ceman orkestar

„CEMAN ORKESTAR – Večer posvećena klasičnoj glazbi“ u četvrtak, 26. rujna 2019. s početkom u 20 sati u opatijskom Centru Gervais

CEMAN (Central European Music Academies Network) je Srednjoeuropska mreža glazbenih akademija stvorena kako bi omogućila razmjene studenata i nastavnika među glazbenim akademijama zemalja CEI (Central European Initiative) i promociju povijesne i kulturne baštine svih uključenih zemalja, a pokrenuta je tijekom Međunarodnog susreta “CEI-Glazbeno visoko obrazovanje”, održanog u Trstu, na Konzervatoriju za glazbu Giuseppe Tartini u listopadu 2016. godine.

U opatijskom Centru Gervais će 26. rujna s početkom u 20 sati nastupiti 45 glazbenika iz 9 europskih zemalja među kojima više nagrađenih na prestižnim glazbenim natječajima, a sve pod dirigentskom palicom maestra Romola Gessija i supervizora Sergija Lazzerija. U večeri posvećenoj klasičnoj glazbi izvest će poznata djela Rossinija, Dvořáka, Brahmsa, Bartóka i drugih vrhunskih skladatelja.

Festival Opatija se ovim programom priključuje mreži ustanova Central European Music Academies Network koje podržavaju stvaralaštvo mladih europskih glazbenika klasične glazbe.

Ulaz na koncert je slobodan.

55555

Zadnje novosti

To Top