MarketingMNK Gorovo
Opatija

Budi BUKVAlan

bukva-0016

Pošumljavanje Učke, #budiBUKVAlan, u sklopu proslave 25 godina djelovanja Udruge Žmergo

Udruga Žmergo je zamislila drugaćiju proslavu rođendana. U zamjenu za 25 rođendanskih svjećica, u šumi nas čeka 2500 sadnica mlade dvogodišnje bukve, pa će se radno  i pozitivno mijenjati krajobraz Učke.

Početkom devedesetih mladi opatijski eko aktivisti željeli su utjecati na negativan trend deforestacije Učke, a sve je kulminiralo pokretanjem Ekološkog društva Žmergo i inicijativom da se Učka proglasi parkom prirode, što je na svu sreću i uspjelo.

Prošlogodišnja akcija pošumljavanja Učke, #budiBUKVAlan, i više je nego uspješno provedena. Zasađeno je više od 570 sadnica bukve, koje su se, prema riječima Hrvatskih šuma, primile odlično, što nam daje dodatan poticaj da ove godine nastavimo još jače, s pet puta više sadnica.

Sadnice i dio opreme za pošumljavanje osigurat će Žmergo zajedno s Hrvatskim šumama, ali ponesite i svoje rukavice, lopate i krampove, kako bi uspjeli ostvariti zadani cilj!

Na rođendansku proslavu su pozvani svi zainteresirani, od onih najmlađih do iskusnih, povedite i svoje ljubimce na četiri noge.

Savjetujemo sve zainteresirane da se opreme za šumski teren i temperature (gojzerice, slojevita udobna odjeća i sl.), i za pošumljavanje. Mjesto pošumljavanja nalazi se duboko u učkarskoj šumi pa ukoliko dolazite automobilom imajte na pameti da imamo i vožnje makadamom.

Marketing

Zasađena stabla će biti mapirana pa ćete svoju bukvu moći pronaći i za 10 let!fagus silvatica

Nakon pošumljavanja na Poklonu će biti otvorena izložba fotografija “25 godina Žmerga” uz piknik za sudionike. Ponesite svoje instrumente pa ćemo zajedno zasvirati da rođendan prođe u veselijem ruhu.

Zazelenimo našu Učku zajedno, rezervirajte datum, 26. listopada 2019., ako nam vremenski uvjeti dopuste, krećemo u akciju!

Prijavite se na linku: https://forms.gle/1V5aPLtQRnAGrD8p9

Manifestacija #budiBUKVAlan, dio je programa opatijskog susjedstva, u sklopu programskog pravca 27 sudsjedstava, dijela projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.71496931_1397212413766948_5449277694246125568_o

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top