MarketingMariner keramika
Ćakule

Brendiranje Opatije kao destinacije za mlade 11

par valentina

Ono zbog čega je Ibiza sigurno bolja od Zrća je tradicija.

Ibizu su naime 654. godine pr. Kr. osnovali Feničani u čast boga Besa koji je bio zaštitnik glazbe i plesa. Ovi drevni trgovci i vješti pomorci, na Ibizi su osnovali luku. Na ovom balearskom otoku i dan danas se održavaju tradicijske svečanosti u čast božice Tanite, a to nam govori o kulturnoj baštini i očuvanju tradicije stare gotovo 2 i pol tisuće godina.

Današnja vrsta zabave nije niti slična onome što je bilo u povijesti, ali mora se uzeti u obzir činjenica da je Novalja bila malo ribarsko naselje do prije 10 godina.
Ona najveća razlika je što je Ibiza cjenovno skuplja destinacija od Zrća. Zrće je destinacija na koju dolaze uživati i oni koji nemaju dubok džep. Cijene hrane, smještaja, i ostalih usluga tamo su puno više.

Elitnijim turistima ponuda mora biti bolja od samo festivala sa kvalitetnim DJevima. Osim sezonske ponude, Ibiza nudi i više događanja u vansezonskom periodu. Zrće ima gostovanja velikih imena, ali to je daleko od onoga što se događa na Ibizi. Broj festivala, kvaliteta istih kao i kvaliteta zabave, partija i ostalih događanja je puno veća. Ogromna razlika je i u veličini prostora koji nude klubovi na Ibizi, a tu su i light show, led ekrani, profesionalni plesači i instrumentalisti s kojima je Ibiza postavila visoko letvicu.

MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Mykonos je grčki otok, znano turističko odredište, danas vrlo popularna destinacija kod mlađih ljudi zbog burnog noćnog života. Otok je dio otočne skupine Ciklade. Otok ima oko 105,2 km2. Otok je građen od granitnih stijena. Nedostaju mu izvori pitke vode, tako da se koristi pogonima za desalinizaciju da namiri potrebe. Na otoku živi oko 9 320 stanovnika (Popis iz 2001. godine) većina stanovnika živi u glavnom otočkom gradu Mykonosu, koji leži na zapadnoj obali otoka. Mykonos je Grčki jet-set party otok koji ima jako puno plaža i još više party destinacija. Ovdje muzika trešti neprekidno od lipnja do listopada, a posebno je dobro od rujna kada noći postaju kraće pa partiji u želji da traju što dulje počinju sve ranije. Ako želite kvalitetno partijati ovo je definitivno “it” mjesto za to u Europi. Blaže je od Ibize te je ipak za nijansu profinjenije i luksuznije. Mykonos ima 25 plaža razbacanih po svojoj obali, svaka ima drugačiju atmosferu. Plaže na sjeveru su mirnije i nudističke. Ja sam se držao južne strane, s klubovima i restoranima na plaži. Malo dalje je plaža Agia Anna, koja nosi ime po obližnjoj kapelici. Mirnija je od Platys Gialosa i dom je nekih od najboljih taverni na otoku”, opisao je i dodao da je posjetio mnogima omiljenu tavernu Nikolas, koja radi od 1967. godine i nije jeftina. Nekoliko minuta od nje nalazi se klub Scorpios poznat po tulumima. Iako je otvoren tek 2015., već je postao poznat kao najelitnije i najskuplje mjesto na otoku u kojem tulumi traju od zalaska sunca do ponoći. Nakon ručka Jacobs je otišao do grada pogledati zalazak sunca, koji je po njegovim riječima bio spektakularan. Jedna od znamenitosti otoka su vjetrenjače, koje su izgradili Mlečani u 16. stoljeću. Najpopularnije mjesto za promatranje zalaska sunca je Mala Venecija, niz ribarskih kućica koje vode prema moru, a danas su pretvorene u restorane i barove. Ako nemate rezervaciju ili ne dođete u jedan od tih restorana u zoru, bolje vam je krenuti prema vjetrenjačama. Uz prodavaonice suvenira, u ulicama se nalaze luksuzni butici međunarodnih brendova poput Luisa Vuittona i grčkih dizajnera. Tu su i umjetničke galerije poput Skoufe koja predstavlja djela grčkih umjetnika.

Ovo je mjesto slično Ibizi, ali puno opuštenije iako je mješavina luksuza i ležernosti.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top