MarketingMuzej turizma
Opatija

Braća Benvenuti u Opatiji predstavili briljantnu Santa Elisabettu iz 2016.

295EA866-64E2-4739-AF56-83FFBD94B5A6
foto: Rene Karaman/KPK

Kako prenosi Kult Plave Kamenice Kvarner je u petak živio u znaku vinarije Benvenuti. U četiri popodne ispred opatijskog hotela Royal počela je promocija nove berbe elitnog terana Santa Elisabetta. Nikola i Albert Benvenuti s jakim su razlogom izabrali baš Opatiju kao mjesto lansiranja svog najambicioznijeg vina; zadnji blend nove Santa Elisabette definiran je baš u Opatiji, za velikim stolom Plavog podruma mjesec dana prije lockdowna.

DF037009-23BD-41D7-A1D8-23A2981520F3

foto: Rene Karaman/KPK

Promocija ispred Royala trajala je sve do pola sedam, kad su se uzvanici razišli u hotelske sobe da bi se spremili za večeru u restoranu Argonauti five star hotela Milenij. U Mileniju je najprije degustiran svježi, suhi Rose od terana iz 2019. godine, pa jako fina Malvaziju iz iste berbe, a zatim kušana zaista izvrsna malvazija Anno Domini iz 2017. Benvenuti za svoj poluoranž ne koriste novo drvo, tako da Anno Domini doista miriše po Istri a ne po Novom svijetu. Anno Domini iz 2017. s puno biljnog karaktera i s jakim mineralnim završetkom, vjerojatno je najbolja odležana malvazija kuće Benvenuti do danas.

CC6FF51C-9DFF-4D31-B772-79D1D5367847

foto: Rene Karaman/KPK

Slijedila je famozna nova Santa Elisabetta , jedno od najkoncentriranijih crnih vina proizvedenih u Hrvatskoj. posljednjih godina. ‘ Santa Elisabetta neće moći dobiti Decanterovu platinastu medalju, dok god se natječe u tako mladoj dobi. Santa Elisabetta, jedan od najboljih terana uopće, traži osam do deset godina da bi se smirila, zaokružila i pokazala svoj puni potencijal. No, i u sadašnjoj fazi, ona je impresivna i puna integriteta autentično velikog vina. Uz jako fine pečene marune poslužen nam je crni San Salvatore od prosušenog terana, koji prvo asocira na recioto della Valpolicella.

Nikola i Albert Benvenuti i sinoć su pokazali da njihova vinarija spada među najnaprednije u Hrvatskoj. A hrvatskoj vinskoj industriji čak više od međunarodnih uspjeha pojedinih vina, treba baš vizija napretka i sustavnog, strukturalnog uvođenja modernih vinogradarskih i podrumarskih praksi.

 

benvenuti-santa-elisabetta-2016

foto: Rene Karaman/KPK

MarketingModerato

 

benvenuti-san-salvatore

foto: Rene Karaman/KPK

 

benvenuti-argonauti

foto: Rene Karaman/KPK

 

55555

Zadnje novosti

To Top