Vijesti

Božićni pozdrav djece iz Veprinca

Covid Sušak

Učenici produženog boravka Područne škole Veprinac, pod vodstvom učiteljice Dolores Varljen Mišetić izradili ukrase za bor COVID 2 odjela na sušačkom lokalitetu KBC-a

U sastavu Osnovne škole „Rikard Katalinić Jeretov“ Opatija djeluje i Područna škola Veprinac u kojoj nastavu pohađaju učenici prvih triju razreda koji broje tridesetak učenika. U produženom boravku sudjeluje jedanaest učenika, a među njima je i Rafael čija majka Ivana Martinčić Vidović radi na COVID odjelu u sušačkoj bolnici, a upravo je od nje i potekla inicijativa da se izradi nakit za bor.

„Epidemija koronavirusa traje već jako dugo i nekako mi se čini da mnogi ljudi koji nisu izravno pogođeni bolešću  u posljednje vrijeme ignoriraju informacije o pandemiji te postaju pomalo ravnodušni na patnje bolesnika, preopterećene medicinske djelatnike, narušen zdravstveni sustav, na zastrašujuće brojeve preminulih. Sve me to dodatno motiviralo da se naši učenici uključe u izradu ukrasa i barem  simbolično pokažemo bolesnima da ih nismo zaboravili, da suosjećamo s njima i njihovim obiteljima, da mislimo i na one koji o njima danonoćno brinu“, istaknula je učiteljica Dolores Varljen Mišetić.

Učenici su pojasnili kako je svaki ukras samo mali izraz predbožićnog ugođaja koji odašilju u nepoznat prostor, među njima nepoznate ljude. „Njima želimo makar malo odagnati brigu, donijeti dašak radosti, trenutak vedrine i možda izmamiti koji osmijeh“, složno su zaključili mali umjetnici.

Na kraju je razdragana ekipa iz Veprinca poželjela da svima božićni blagdani, kao i svi nadolazeći dani u novoj godini proteknu u ozračju topline, uz što više zdravlja i radosti te su zahvalili djelatnicima na svakom trenutku nesebične brige za bolesnike!

Ukrasima su se neizmjerno obradovali djelatnici i pacijenti COVID 2 odjela, kojima je u ovo blagdansko vrijeme plemenita akcija malih umjetnika sa Veprinca uljepšala i obojala vedrijim bojama bolesničke dane.

U izradi ukrasa sudjelovali su: Rafael Vidović, Tina Mihelčić, Luna Brubnjak, Emili Kik i Mia Volarić, učenici 1. razreda; Leana Bernečić, učenica 2. razreda; Natali Brumnjak, Doris Poščić, Tijana Kinkela, Zmaj Franjul i Patrik Subašić, učenici 3. razreda.

55555

Zadnje novosti

To Top