Marketing
Kultura

“Božić je judi” uživo iz Riječke prvostolnice

254879_b311948d0d256bdfc83f
foto: HRT-Radio Rijeka

Duško Jeličić i Mario Lipovšek među izvođačima na večerašnjem koncertu

Svečani blagdanski koncert Hrvatske glazbene unije Primorsko-goranske županije i Radio Rijeke “Božić je judi” bit će održan u subotu, 26. prosinca, uz uobičajeni izravni prijenos u radijskom programu od 20 sati, ali bez publike u riječkoj katedrali.

Prijenos koncerta iz Katedrale sv. Vida pratite u programu Radio Rijeke i na YouTube kanalu HGU.
U 27. izdanju koncerta “Božić je judi” svirat će i pjevati Marko Tolja, Tina Vukov, Duško Jeličić, Mario Battifiaca, Martina Majerle, Joso Butorac, Medea Market Sindik, ženska klapa Luka Rijeka, sopci Udruge sopaca otoka Krka i pučki pivači otoka Raba.

Pratnja na koncertu bit će Ivan Pešut, Aleksadar Valenčić, Trio Veljak, Diana Grubišić Čiković, Silvana Jeličić, Dorian Rubeša, Mladen Žmak.

“Božić je judi” je nakon “Božića u Ciboni” najstariji koncert božićnih pjesama u Hrvatskoj. Prvi put su glazbenici primorskog kraja i otoka glazbenu čestitku božićnom pjesmom uputili 22. prosinca 1994. s riječkoga Korza.

Od tada redovito svakog prosinca pjevaju tradicionalne božićne napjeve Hrvatskog primorja, sjevernojadranskih  otoka i Istre, božićne duhovne skladbe iz literature klasične glazbete hrvatske i svjetske tradicijske božićne pjesme. Uvijek uz izravni prijenos u programu Radio Rijeke.

Marketing

Na svakom koncertu uvijek izvode pjesme Radujte se narodi (hrvatska tradicijska božićna), Tiha noć i Božić je judi (pjesma po kojoj je koncert dobio ime nastala je 1994., glazbu i tekst napisao Dražen Turina Šajeta), a na kraju svakog koncerta izvode Narodi nam se (hrvatska tradicijska božićna).

U dosadašnjim izdanjima koncerta nastupilo je više od tisuću amatera i profesionalnih glazbenika svih glazbenih pravaca, a pratila ih je brojna vjerna publika kojoj su oni znali uzvratiti nadahnutim interpretacijama.

Koncert možete slušati na valovima Radio Rijeke, na Youtube kanalu HGU ili stranicama Riječke nadbiskupije

Izvor: HRT-Radio Rijeka

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top