MarketingMariner keramika
Opatija

Borba protiv zagađenja plastikom- Sat za planet Zemlju

smeće more zagađenje

I ove godine Opatija se uključuje u ekološku akciju, javna rasvjeta biti će isključena na sat vremena za planet Zemlju

WWF i ove godine, 30. ožujka, organizira međunarodnu ekološku akciju- Sat za planet Zemlju. U mnogim gradovima diljem svijeta ove subote u 20:30 sati, na jedan sat, isključit će se javna rasvjeta. Ovoj akciji pridružit će se i Grad Opatija pa će javna rasvjeta biti isključena u središtu Opatije.

Ovogodišnji Sat za planet Zemlju usmjeren je, osim na podizanje svijesti o štetnosti klimatskih promjena, i na osvještavanje o velikom problemu zagađenja mora plastikom. Plastika je svuda. Od obala u Indoneziji do udaljenog Arktika, tiho guši naš planet. Većina plastike postaje smeće već nakon samo jedne uporabe.

Plastika je kontaminirala tlo, rijeke i oceane. Ušla je čak i u naš hranidbeni lanac. Ljudi i životinje svake godine unose u tijelo sve više i više plastike kroz hranu i vodu. Mnogi od nas rade svoj doprinos smanjenju zagađenja plastikom, no vrijeme je da i vlade i poduzeća preuzmu svoju odgovornost.

MarketingMNK Gorovo

-80% plastike u oceanima potječe s kopna a u mora dospijeva putem rijeka i kanala. Na globalnoj razini reciklira se samo 9% plastike. -Plastičnoj boci potrebne su stotine godina da se raspadne i pretvori u opasnu mikroplastiku.zagađena plaža plastika

-90% ptica na svijetu ima fragmente plastike u želucu.
-U svijetu je od 1950 godine proizvedeno 8.3 milijarde tona plastike.
-U nekim dijelovima svijeta upotreba plastike je ilegalna. Kenija ima drastične kazne za one koji proizvode, prodaju i upotrebljavaju plastične vrećice.
-Svake minute u svijetu se proda milijun plastičnih boca.
-Svake minute u svijetu se upotrijebi dva milijuna plastičnih vrećica a prosječno vrijeme upotrebe te iste vrećice je 12 minuta.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top