MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja
Na kafe

Beti i Endi: “Kada bi svi bili zaljubljeni kao nas dvoje, svijet bi bio ljepši.”

DSC_2803 (2)
Autor fotografija: Smiljan Prpić

Članovi udruge invalida pričaju nam svoju ljubavnu priču. Što za njih znači Valentinovo i kako provode svoje dane pročitajte u ovom predivnom razgovoru.

Spomendan svetog Valentina, u narodu poznat kao Valentinovo, zaljubljeni jedva čekaju. Restorani su već odavno bukirani, kino predstave rasprodane, a vrijedne aranžerke u cvjećarnicama pripremile su brojne bukete kojima će zaljubljeni muškarci obradovati svoje bolje polovice. Tete čuvalice, dadilje i servis bake produžili su radno vrijeme kako bi roditelj mogli posvetiti jedno drugome dragocjeno vrijeme bez zaglušujućeg «Mama-mama-mama-mama» zapomaganja u pozadini. Duh Valentinova uskoro će nadmašiti i onaj nadaleko poznati Božićni duh koji nas posjeti svakog prosinca. Savršeno je vrijeme za napisati pokoje ljubavno pismo ili, ako čovjek pronađe vremena, zabilježiti koju ljubavnu priču.

U Udruzi invalida Grada Opatije sve pršti od sreće i veselja. Izrezuju se srca i pripremaju ukrasi za Valentinovo koje će članovi udruge i volonteri prodavati na tržnici kako bi prikupili sredstva za funkcioniranje udruge. Mi mediji, napisat ćemo izvješće, izvijestiti o njihovim aktivnostima i objaviti fotografije. Za štandom ispred opatijske tržnice, među ostalim članovima udruge, stoje Endi Aničić i Elizabeth Bagadur – Beti. O da, poznajete ih. Svakodnevno ih možete vidjeti kako šetaju našom predivnom rivijerom držeći se za ruke. Endi ima 25 godina, živi u Ičićima i obožava gledati utakmice na TV-u. Veseloj Beti, mnoge će dame zavidjeti na njezinom mladenačkom izgledu. Dvadesetčetiri su joj godine. Oboje su članovi udruge i skupine Smajlići koja se već šestu godinu okuplja u sklopu projekta Igrom u život.

Endi i Beti, zaljubljeni par, prije dvije su godine postali glavni junaci ljubavne priče koju ćemo vam, dragi prijatelji nastojati vjerno prepričati. Endi je vidno uzbuđen dok razgovara o svojim ljubavnim vještinama, dok je Beti sramežljiva. Ipak, stidljivo ga pogladi po rukama dok Endi opisuje njihove početke. Tek toliko da zna da je tu za njega. Ljubavna iskra među njih dvoje planula je prije dvije godine na ljetovanju u Poreču. Poznaju se od djetinjstva i Endi je bio njezina prva ljubav. Endi je, muško kao muško, živio život punim plućima i tražio srodnu dušu sve do trenutka kada je shvatio da je njegova ljubav života čitavo vrijeme tu uz njega.

«Tko je učinio prvi korak?»,upitali smo ih. Beti je veselo podigla dva prsta u zrak. Voditeljica skupine Smajlići, inače profesorica Hrvatskog jezika i pedagogica Ivana Jeletić kroz smijeh odgovara na pitanje umjesto stidljive Beti:

«Naravno da je Beti preuzela inicijativu. Da nije nje, Endi bi bio izgubljen.»

«…to je istina. Beti je poduzela prvi korak», odvažio se i Endi na razgovor. «Ja sam ju prihvatio jer nisam imao šanse kod niti jedne druge pa sam ipak pristao biti s njom», izvalio je izazvavši salve smijeha kod ostalih članova grupe dok ga je Beti prijekorno pogledala.

Beti što te privuklo kod Endija?

«Ne znam ni ja», iskreno odgovara kroz smijeh. «…zgodan je i dobro se slažemo», poentira.

Endi, a tebe kod Beti?

«Lijepa je i zgodna. Volimo se», odgovara dok boja u njegovom licu naglo postaje žarko crvena. Diktafon odlažemo sa strane i razgovor postaje opušteniji.

Za prvu godišnjicu, ispekao joj je tortu od jagoda.

Endi priča kako su proslavili prvu godišnjicu. Ispekao joj je njezinu omiljenu tortu od jagoda čime ju je ganuo do suza. Znao je da najviše voli jagode. Naglašava kako je vjeran Beti, ali da zna pogledati neku drugu curu. Međutim, sve rjeđe to čini jer je počeo osjećati posljedice.

«Kada pogledam drugu curu, uvijek me netko opali. Najčešće Almir (Betin očuh op.a.) kada se vozimo u njegovom autu», ispovijeda se Endi. Beti ga dopunjava: «I ja ga opalim kada pogleda neku drugu, ali i kada grize nokte.»

«Ne gledam druge cure», brani se Endi.

«Gleda, gleda po trizdvojci», napada ga još jače Beti.

«Ajde molim te ne izvađaj gluposti…» Bili smo svjedoci jedne benigne razmirice među njima, ali se sve riješilo kroz smijeh. Beti ima čarobnu moć nad njime. Samo ga milo pogleda i pogladi po natkoljenici i Endi naglo utihne i uputi joj nježan pogled.

Kako najradije provodite zajedničko vrijeme?

«Pa najčešće smo kod Betine kuće. Gledamo televiziju, jedemo ručak. Volim jesti kod Lorinde (Betina majka op.a.). Ali uvijek nakon ručka ja moram oprati suđe i pospremiti čisto suđe. Ne znam zašto uvijek ja moram… Ali opere mi robu, jaknu ili kapu. Idemo nekad u Rijeku, šećemo po Opatiji uz Lungomare, šećemo Bena (Betin pas labrador op.a.). Beti ne može doći kod mene jer ju njezina mama ne pusti. Zamisli ti to. »govori nam Endi.

Što Beti za tebe znači ljubav?

MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

«Da ga volim. I da mi je kupio prsten», stidljivo će Beti.

Zašto si joj kupio prsten Endi?

«Kupio sam joj prsten jer ga ima Ivana pa sam htio da i moja cura Beti ima isti takav prsten.»

O čemu vas dvoje najviše maštate?

Nismo ni dovršili pitanje, a Endi je odlučio da na njega neće odgovoriti.

«A ne, ne, ne ne…neću o tome govoriti. Jako mi je neugodno…Sram me je…»

«Htjeli bi imati bebu», odgovorila je umjesto njega Beti.

“Ona stalno govori da bi», oslobodio se Endi imitirajući ju: «Ja bi to – ja bi to».

Kako biste se brinuli za bebu?

 «Pa normalno…Ona i ja…kakav je to problem?», energično će Endi.

 Zafrkavaju li vas drugi?

«Da, stalno, ali nas nije briga. Oni su ludi i ljubomorni.», govori Beti

Kako ćete proslaviti Valentinovo?

Beti odgovara: «Paaa on će mi kupiti ružu..»

A ti njemu?

«Ništa», kroz smijeh će simpatična Beti.

Pedagogica Ivana ispričala nam je komičnu anegdotu s početka njihove veze kada su se još sramili pojavljivati u javnosti. Kada bi Endi sreo svog oca, obično bi naredio Beti da hoda pet metara iza njega kako otac ne bi skužio da su cura i dečko. Danas im to nije problem, a jedan o drugome gotovo u glas nižu superlative. Endi ostavlja utisak hladnog i nezainteresiranog, ali ga Betin pogled i dodir u tren razgale. Kada je na poklon od prijatelja iz udruge dobio fotografiju njih dvoje, stavio ju je iznad kreveta i tada je ocu ispričao svoju ljubavnu priču.

Za kraj, kažite mi kako je to biti zaljubljen?

 «Jako lijepo», sažeo je Endi kroz široki osmjeh dok je Beti, iako prilično rezervirana tijekom čitavog razgovora rekla: «Svi bi ljudi trebali biti zaljubljeni kao Endi i ja i svijet bi bio puno ljepši.»

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top