MarketingModerato
Opatija

Ante Štampalija: “Građani žele odvajati otpad, ali im dosadašnje vodstvo Grada to nije omogućilo”

Screenshot_20210310_125541

Građani žele odvajati otpad u više frakcija i ekološki su osviješteni, a Uprava Komunalca i dosadašnje vodstvo Grada kao naručitelj usluge, to očigledno nisu-izjavio je Štampalija

 

Nakon posjete komunalnoj tvrtki Ponikve d.o.o Krk uvidjeli smo da oni ostvaruju i do 60 % odvajanja, a mi oko 3 %. Zamislite koliko veći iznos smo mi uplatili Marišćini posljednjih godina, umjesto da smo taj novac ulagali u pogone-sortirnicu i kompostanu-izjavila je Diana Milanović.

 

Smatramo da je ovakav način upravljanja otpadom neorganiziran i neodrživ. Odvajanje u samo dvije frakcije ne zadovoljava propise koje propisuje EU. Potrebno nam je kvalitetno gospodarenje biotpadom, čime bi se smanjio velik udio mješanog nekorisnog otpada, a ujedno i eliminirao smrad u ljetnim mjesecima, kojemu smo bili svjedoci. Kada u kontejnerima sa korisnim otpadom imamo biotpad,  cijeli otpad postaje beskoristan i nemoguće je provesti daljnje odvajanje, tako da u tom smislu, kvalitetno gospodarenje otpadom nažalost ne postoji. Na taj način nastaju sve veće količine onog neupotrebljivog otpada i te sve veće količine Komunalac mora deponirati na Marišćinu po sve većoj cijeni. Na taj način i nama kao korisnicima cijena usluge za domaćinstvu konstantno raste.

MarketingMuzej turizma

Nadalje, još uvijek nemamo reciklažno dvorište, gdje se razvrstava i do 20 različitih vrsta otpada. Imamo visoku cijenu usluge komunalnog poduzeća a ista ta usluga je ispod svakog nivoa koju propisuje EU. Obzirom da smo turistički grad to hitno moramo mijenjati i pružiti našim sugrađanima kvalitetnu uslugu kakvu očekuju i zaslužuju.

Mi smo turistički grad koji bi svojom ekologijom trebao privlačiti turiste kao što je to Krk učinio i brendirao, tako da cijela Evropa zna za Krk kao Eko otok- zaključio je Ante Štampalija-kandidat za gradonačelnika Opatije.

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top