Marketing
Đir

Ansambl Lado nastupa na Ljetnoj pozornici

Festival
www.festival.hr

Ove subote na Ljetnu pozornicu dolazi najpopularniji hrvatski folklorni ansambl. Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO izvest će dvosatni plesni program pod nazivom „Neka sjaji sunce svima“ koji je u potpunosti posvećen plesovima, pjesmama i običajima Hrvata koji žive ili su živjeli izvan domovine.

Koncert će se održati na Ljetnoj pozornici u Opatiji u subotu 8. lipnja s početkom u 21.30 sati. Ulaznice možete kupiti u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici.

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO je hrvatski profesionalni folklorni ansambl osnovan 1949. godine u Zagrebu. U Ansamblu danas djeluje 37 vrhunskih plesača/pjevača i 14 izvrsnih glazbenika koji sviraju pedesetak tradicijskih i klasičnih glazbala. “Lado” je arhaična slavenska riječ, često korištena kao pripjev u starim obrednim pjesmama sjeverozapadne Hrvatske, a sinonim je za riječi “dobar”, “drag” i “mio”. U svom dosadašnjem radu Ansambl LADO okupio je najpoznatije hrvatske etnokoreologe i koreografe, glazbene aranžere, etnoglazbenike, folkloriste i dirigente, ali također i skladatelje nadahnute pučkim glazbenim stvaralaštvom.

MarketingMNK Gorovo

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top