MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja
Opatija

Anketa: Hoćete li poslati dijete u vrtić?

Vrtić
Foto: arhiva

Dječji vrtić Opatija objavio je priopćenje s anketom za ispitivanje potrebe uključivanja djece u vrtić od 25. svibnja do 5. lipnja 2020. Priopćenje objavljujemo u cijelosti, a anketu možete ispuniti OVDJE.

“Obavještavamo vas da ponovno provodimo anketiranje roditelja kako bismo prikupili podatke o broju djece koja će od 25. svibnja 2020. krenuti u vrtić ili će nastaviti s pohađanjem vrtića. Napominjemo kako je radi pridržavanja epidemioloških mjera koje je propisao HZJZ moralo doći do promjena u organizaciji rada koja je i trenutno na snazi od 11.05.-22.05.2020. Radno vrijeme vrtića će i dalje biti od 6:00 do 17:00 sati odnosno do 21:00 sat za smjensku skupinu. U periodu od 25.05.-05.06.2020. odgojno-obrazovni rad će biti organiziran sukladno razultatima ankete odnosno broju prijavljene djece i uputama HZJZ, a o objektima u kojima će se provoditi obavijestit ćemo vas naknadno. Do daljnjeg se neće provoditi kraći specijalizirani programi, program predškole kao ni programi za rano učenje stranih jezika (engleskog i talijanskog). Djeca koja polaze skupine za rano učenje talijanskog i engleskog jezika, u slučaju dolaska u vrtić, bit će uključena u redoviti odgojno-obrazovni program. Također, do daljnjeg se neće provoditi niti individualni edukacijsko-rehabilitacijski rad. Dolazak djece u vrtić bit će moguć po unaprijed određenom rasporedu od 6:00 do 8:00 te odlazak od 15:30 do 17:00. Roditelji djece koja su upisana u smjensku skupinu, svoju djecu dovodit će u periodu od 6:00 do 8:00 ili od 11:00 do 11:30 sati, ovisno o smjenama u kojima rade.

Djeca koja u narednom periodu budu dolazila u vrtić sukladno mjerama smjestit će se u novoformirane skupine (do 9 djece) ovisno o vremenu dolaska i trajanju boravka u vrtiću te će o njima skrbiti dežurni djelatnici na način propisan Uputama.

Ovakav oblik boravka djece u vrtiću namijenjen je djeci za koju roditelji nemaju drugog oblika skrbi za vrijeme njihova rada. Slijedom navedenog, roditelji koji će dovesti svoju djecu u vrtić potpisat će izjavu da imaju obavezu rada te da ne postoji druga mogućnost zbrinjavanja djeteta, a vrtić zadržava pravo provjere navedenih činjenica. Naime, kao što navodi i HZJZ boravak u vrtićima potencijalno može predstavljati veći rizik za zarazu djece koronavirusom nego što je to obiteljski dom odnosno kućanstvo.

Molimo Vas da pročitate priloženi dokument HZJZ te da se upoznate s preporukama za ostanak kod kuće za pojedine skupine djece te s ostalim prilagodbama u radu vrtića koje su u ovim uvjetima pojačanih epidemioloških mjera nužne. Također, ljubazno vas molimo da se odazovete i ispunite anketu najkasnije do utorka 19. svibnja 2020. godine do 24 sata kako bi se rad vrtića u narednom periodu mogao organizirati na najsigurniji način za djecu i djelatnike.

Marketing

Na poveznici ispod teksta pronaći ćete anketu koju bi trebali ispuniti svi roditelji, iako ste ju možda već i ispunili prije tjedan dana. Anketu moraju ispuniti i oni roditelji čija djeca borave trenutno u vrtiću (u periodu od 11.5. do 22.5.2020). Poveznicu na Prijavu dolaska djeteta u DV Opatija tijekom trajanja epidemije COVID-19 ispunjavaju samo roditelji čija će djeca koristiti usluge vrtića u period od 25.05. – 05.06.2020. Molimo Vas da ispunjenu i isprintanu Prijavu ponesete sa sobom prvi dan dolaska u vrtić (25.05.), a ako za to nemate mogućnosti ispunit ćete je pri vašem dolasku u vrtić. Navedenu Prijavu ne moraju ispunjavati roditelji čija djeca trenutno borave u vrtiću.

Ova se anketa te upute temelje na epidemiološkim mjerama koje su još uvijek na snazi, no ukoliko u narednom periodu (do 25.5.2020.) dođe do bilo kakvih promjena o načinu rada vrtića, o tome ćemo vas pravovremeno obavijestiti putem mrežnih stranica vrtića.”

55555
MarketingNovax"

Zadnje novosti

To Top