MarketingModerato
Politika

Alen Sršen odlučio se kandidirati za opatijskog gradonačelnika

149543496_112659967495878_6167431168208832417_o
foto: facebook Alen Sršen

Poduzetnik Alen Sršen istaknuo je kandidaturu za opatijskog gradonačelnika na svibanjskim lokalnim izborima. Sršen je širim krugovima poznat kao vlasnik trgovačkog društva Laurora d.o.o. koje u opisu svojih djelatnosti među ostalim ima i prodaju radne opreme renomirane talijanske marke Giblor’s.

Kako sam navodi  želi osigurati jednake mogućnosti za solidan život na cijelom području Opatije i promovirati njenu vitalnost u Hrvatskoj i inozemstvu. Jedinica lokalne samouprave je uvijek najvažniji graditelj vitalnosti na svom području.
Skrb o čistoći okoliša, pravilnoj gradnji, o očuvanju prirodnih ljepota koje privlače strance, a čine naš život ugodnijim, važan je dio te cjeline. Ističe da svakodnevne brige, gospodarske, društvene i klimatske je voljan pretvoriti u entuzijazam koji bi prenesen na druge bio motor zamašnjak daljnjeg razvoja.

“Razvijat ću općinu koja će uzeti u obzir potrebe obitelji, djece, ali i samaca, te skrb i njegu starijih osoba. Težište se mora prebaciti s institucionalne skrbi na čim sigurniji život u svojim domovima. Socijalne i zdravstvene usluge moraju biti visoke kvalitete i dostupne svima, od novorođenčadi pa do najstarijih. Radit ću na umanjivanju razlika u zdravlju i dobrobiti.
Aktivirat ću građane, pružiti im mogućnost samoinicijativnog savjetovanja i utjecati na njihovo stvaralaštvo, omogućiti nesmetan protok informacija i širu upotrebu tehnologije.
Važan dio budućih aktivnosti usredotočiti će se na jačanje malog poduzetništva, kako bi se otvorila nova radna mjesta i mogli ostvariti drugi planovi. Zalagat ću se da djelatnost općine ostane u boljem stanju budućim pokoljenjima.”, navodi u svome programu kandidat za gradonačelnika Sršen.

138029180_212688783863636_7961302122302734886_n

NIKADA NIJE NAROD DOISTA VLADAO, POSEBNO NIJE PRORAČUNOM. SADA MU SE PRUŽA PRILIKA

“Digitalizacija je ključ. Mada je se često bojimo, omogućuje bolji nadzor, štednju vremena i povezanost. Omogućuje i donošenje zajedničkih odluka na temelju činjenica. Možemo pravovremeno reagirati i ispravljati pogreške ako i kada je to potrebno.”, ističe Sršen kao jedan od temelja u svome programu.

MarketingModerato

Sa svojih desetak tisuća stanovnika, Opatija je upravo grad u kojem se transparentnost trošenja fondova može, a i mora učinkovito razvijati. Nije dovoljno tvrditi – “transparentni smo”. Transparentnost se dokazuje! Danas možemo ono što govorimo potvrditi činjenicama, a ne samo obećavati.
“Od posebne važnosti su ugovori s raznim poduzećima koja rade za gradski novac. Tu su nam potrebni ljudi provjerljivih etičkih vrijednosti. U starom režimu taj bi kriterij nazivali „političkim i moralnim kvalitetama“… da, pravilno ste uočili, političke su bile važnije, ali danas bi trebale biti prvo zakonske a onda i moralne kvalitete.”, zaključuje Sršen.

No ostaje nejasno kako se gospodin Sršen planira kandidirati za gradonačelnika budući prema izvorima kojima raspolaže portal Sršen živi na području Općine Lovran. No, u opatijskoj politici nije rijetka pojava da gradonačelnik ili onaj tko to želi postati živi na području nekog drugog grada ili općine.

 

55555

Zadnje novosti

To Top