MarketingMariner keramika
Opatija

Aleksandra Tramontana izabrana za ravnateljicu vrtića

Sandra
Foto: screenshot

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Opatije za ravnateljicu Dječjeg vrtića Opatija izabrana je Aleksandra Tramontana iz Opatije. Tramontana je predložena od strane upravnog vijeća Dječjeg vrtića Opatija nakon javnog natječaja na koji su se javile još dvije odgojiteljice. Tramontana će tako funkciju ravnateljice dječjeg vrtića obavljati iduće četiri godine.

Čitav svoj radni vijek, čak trideset osam godina radnog staža, Tramontana je provela u svojoj matičnoj kući. Sudjelovala je u odgoju tisuće “opatijske djece” te je njezin izbor kruna jedne uspješne karijere. Za vrijeme rada, stručno se usavršavala za rad s djecom s poteškoćama u razvoju, a 2004. je upisala diplomski studij te je 2007. stekla titulu magistre primarnog obrazovanja. Dugogodišnja je mentorica studentima Učiteljskih fakulteta i odgajateljicama – pripravnicama. Surađivala je na pisanju diplomskih i stručnih radova te znanstvenih istraživanja. Svojoj kandidaturi priložila je i pismo preporuke bivše dekanice Učiteljskog fakulteta prof.dr.sc. Jasne Krstović.

Tramontana je bila i društveno aktivna. Osnivačica je Udruge za pomoć žrtvama mobbinga te je u sklopu rada udruge sudjelovala na brojnim okruglim stolovima i predavanjima. Posljednjih godina obnašala je dužnost vijećnika u Gradskom vijeću Grada Opatije, no nije sudjelovala u glasanju za svoje imenovanje.

Na sjednici vijeća povela se rasprava o političkim konotacijama ovog imenovanja pri čemu je predsjednik vijeća Fernando Kirigin rekao kako će na glasanju biti suzdržan jer se o temi nisu izjašnjavali svi djelatnici vrtića i roditelji. Naglasio je kako je do njega došlo pismo djelatnika u kojemu se njih sedamdesetak ograđuje od napisa u pojedinim medijima koji su tvrdili da je kolektiv dao podršku nekoj drugoj kandidatkinji.

MarketingMariner keramika

“Hvala Vam svima na podršci. Nastavit ću raditi za Dječji vrtić Opatija 24 sata dnevno, baš kao što sam to činila posljednjih 38 godina”, zaključila je Tramontana svoj govor u posljednjem nastupu u Gradskom vijeću. Na dužnost ravnateljcie trebala bi stupiti krajem srpnja kada završava mandat dosadašnjoj ravnateljici Sabrini Jelić.

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top