Marketing
Mošćenička Draga

Akademija tradicionalnih vještina u Lovranu i Mošćeničkoj Dragi

IMG-0e36a9a71f10320aae5d291f99a4c473-V

Akamdemija u sklopu projekta „Culturecovery“ financiranog iz programa Interreg Central Europe

Program je usmjeren na djecu i mlade s ciljem prenošenja tradicijskih ribolovnih, brodograđevnih i poljoprivrednih vještina na mlađe generacije.

U tjednu koji je prethodio ljetnom odmoru od školskih obaveza, Općina Mošćenička Draga u suradnji s Eko muzejem Mošćenička Draga je za učenike 7. i 8. razreda Osnovne škole Viktora Cara Emina Lovran te učenike 5. i 6. razreda iz Područne škole Mošćenička Draga pripremila program „Akademija tradicijskih vještina“.

Akademija je učenike aktivno uključila u produkciju tradicijskih vještina liburnijskog kraja s ciljem predstavljanja jedinstvene nematerijalne kulturne baštine mlađim generacijama te prenošenja znanja i vještina za očuvanje iste od zaborava.

Marketing

Učenici su uz stručno vodstvo Eko muzeja u svojim školskim dvorištima izradili i postavili vrtne gredice te u njih posadili razno mediteransko povrće i začinsko bilje. U drugom dijelu programa su posjetili Interpretacijski centar ribarske i pomorske baštine „Kuća od mora“, centar maritimne baštine Kvarnera sagledane kroz tri aspekta – ribarstvo, pomorstvo i tradicionalna brodogradnja, gdje su također imali prilike isprobati alate i osnovne tehnike izrade tradicionalnih barki.IMG-27936e463d1298f306da3a11703b12fa-V

Akademija tradicijskih vještina se organizira u sklopu projekta „Culturecovery“, koji ima za cilj razvoj novih pristupa za inovativno očuvanje, obnovu i promociju nematerijalne kulturne baštine, a posebno se usredotočuje na eko muzeje kao lokalne nositelje nematerijalne kulturne baštine. Projekt spaja različite narode i kulture, valorizira njihove posebnosti i nematerijalnu baštinu, rukotvorine i autohtone proizvode, karakteristične za svaku zemlju. Culturecovery je projekt koji traje ukupno tri godine i u koji je uloženo više od milijun i pol eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz europski program Teritorijalne suradnje centralne Europe 2014-2020.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top