Marketing
Kastav

61. Zeleni Kastav

Zeleni Kastav 8-6-2020_0019

Dragi prijatelji i sugrađani, dragi uzgajivači i proizvođači, dragi volonteri!

Ljeto je u punom zamahu, naši sudionici marljivo rade kako bi uzgojili i preradili što više povrća i voća za svoje vjerne kupce – u tijeku je bujna vegetacija i na 61. „Zelenom Kastvu“ koji će se održati u ponedjeljak – 10. 08. 2020. godine u vremenu od 17,30 – 20,30 imati ćemo vrlo bogatu ponudu .

Obzirom da na prošlom sajmu nismo obilježili naš „okrugli“ 60. „Zeleni Kastav“ zbog nepredviđenih okolnosti, u ponedjeljak će sa nama biti naš sugrađanin , svjetski nagrađivani harmonikas, naš dragi Kastavac Dorian Rubeša koji će nas razveseliti nastupom u 19,30 sati.

Na 61. „Zelenom Kastvu“ sudjelovat će 30 sudionika, a popis istih objavljen je na FB stranici Zeleni Kastav. Radi se uglavnom o našim stalnim uzgajivačima i proizvođačima, a imamo i dva nova sudionika, čime ćemo dodatno obogatiti ponudu.

Po prvi puta sa nama će biti OPG Bedeković koji se bavi uzgojem crne slavonske svinje u boravi u šumama Turopolja, i uzgojem bijele svinje koja je u zatvorenom uzgoju. Na 50 hektara uzgajaju organsku hranu za svoje životinje i bave se preradom mesa. Dobitnici su više priznanja i medalja na raznim manifestacijama za svoje proizvode, sa naglaskom za kulen i kulenovu seku. Nisu ekološki certificirani proizvođači, no proizvode po ekološkim principima, njihove prerađevine ne sadrže nikakve kemijske supstance.

Iz Like nam po prvi puta dolazi OPG Ivanka Šimunovića koja u okolici Otočca uzgaja ekološko poovrće u koje je utkano puno ljubavi. U sustavu je ekološkog nadzora. Ponuditi će zeleno lisnato i korjenasto povrće, te paprike, rajčice, krastavce i tikvice. Osim uzgojem povrća, ova obitelj se bavi i uzgojem konja pasmine Hrvatski potkornjak za daljnje razmnožavanje…i što je najljepše, konjići uživaju u prirodi ličkih predjela, pasući na livadama.

Ponuda „Zelenog Kastva“ biti će vrlo obilna, gotovo da se ne može sjetiti što će nedostajati, i to nas jako veseli – salate, blitve, kelja, raštike, mladog kupusa, paprika, rajčica, krastavaca, kapule, češnjaka, mrkve, cikle, mahuna i mladog graha u mahuni, korabe, pastrnjaka, jaja, meda, proizvoda za vegane i nevegane za jačanje imuniteta, biljnih enzima, mladog krompira, sušenih gljiva, svih mogućih vrsta brašna, palenti, žitarica i pahuljica, obilje sirupa, marmelada i džemova u raznim kombinacijama, prerađevina ( salse,konšerve,octevi, senfovi, kiseli krastavci, razni povrtni namazi i gotovi pasterizirani proizvodi ), ljekovitih čajeva, biljnih i voćnih likera, sokova aronije u kombinacijama sa drugim voćem, konopljino ulje i proteini, granulat sikavice i mješavina čaja za detoksikaciju i bolju funkciju jetre, presadnica ukrasnog bilja i rezanog cvijeća.

Naši sudionici ponuditi će i prerađevine latica starinskih ruža – marmelade, likeri, sirupi, ulja, hidrolat, kozmetika i ukrasne lampe, savijače sa šumskim voćem Gorskog Kotara i jabukama, bogatu ponudu prirodne kozmetike za njegu lica i tijela, liniju „zdravih biljnih krema“, i divnih lavandinih hidrolata, ulja, jastučića,  likera i svakojakih delicija.

Biti će bogata ponuda kravljeg i kozjeg mlijeka, sirutki, jogurta, skuta i sireva sa raznim začinima OPG-a Perković, OPG-a Pintar i Kmetije Žgajnar, koja će ovom prigodom ponuditi i dva sira po akcijskim cijenama.

MarketingMNK Gorovo

Uz tradicinalnu ponudu suhomesnatih proizvoda Kmetije Žgajnar, ponuda suhomesnatih prerađevina biti će upotpunjena sa kulenom, kobasicama, slaninom i pršutom OPG-a Bedeković.

Puna je sezona bobičastog voća, te nam dolaze maline iz Gorskog Kotara i Slavonije, aronija iz Sv. Nedjelje kod Zagreba , 20-tak sorti kupina iz permakulturenog vrta „Mala vidrica“ OPG-a Jasna Picek iz Županje, bijele i plave šljive, marelice, breskve, kruške OPG-a Loboda iz Slavonije, a i malo jabuka , kruški i šljiva iz okolice Kastva.

I ovoga puta sa nama će biti naši dragi DIP-ovci sa volonterima i voditeljicom Martom Berčić. Budite humani, svakako ih posjetite, porazgovarajte i „udomite“ neku od rukotvorina od recikliranih prirodnih materijala. Treba im naša pomoć kako bi završili uređivanje novih prostorija za svoja radna druženja.

Na INFO Zeleni Kastav, koji će uobičajeno biti smješten na ulaz u prostor Fortice, molimo Vas da dezinficirate ruke i ostavite svoje kontaktne podatke, a kako bismo bili usklađeni sa uputama Ravnateljstva CZ RH, vezano uz Covid – 19.

Možete donijeti plastične čepove koje proslijeđujemo Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma iz Varaždina koji ih proslijeđuju na recikliranje a dobivenim novčanim sredstvima pomažu članovima svoje udruge. Isto tako, raspitajte se o mogućnostima učlanjenja u neki od GSR-ova u cilju dobivanja mogućnosti tjednih nabavki.

Sa nama će biti i naši dragi prijatelji, „redari“ iz UHBDR Kastav, te Vas molimo da poštujete njihove upute oko zaustavljanja, parkiranja i nestvaranja gužve, a kako bismo ispoštovali sve naputke Grada Kastva i Kriznog stožera CZ Grada Kastva.

U petak , 07. 08. 2020. u 17,30 sati poslušajte emisiju Živko i Zdravko“ našeg medijskog pokrovitelja Radio Kastva u kojoj ćete doznati zanimljive pojedinosti vezano uz nadolazeći 6l. „Zeleni Kastav“. Za sve one koji ne uspiju, na fb stranici Zeleni Kastav naknadno će biti objavljen link preko kojega mogu poslušati snimku emisije.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top