MarketingMariner keramika
Sport

50. izdanje teniskog turnira “Istarska rivijera” održava se od 22. do 27. ožujka u Opatiji

20220323_110632-2048×1152

Jubilarno, 50. izdanje najstarijeg hrvatskog teniskog turnira koji se boduje za ATP listu, Istarske rivijere, upravo se održava u Opatiji.

Ove sezone Istarska rivijera se igrala u Poreču (od 6. do 13. ožujka), Rovinju (od 13. do 20. ožujka) i u Opatiji od 22. do 27. ožujka.

Na konferenciji za novinare direktor turnira, Branimir Horvat rekao je kako je Istarska rivijera jedan od najpoznatijih i najboljih turnira ovoga ranga u svijetu, a danas se održava kao ITF Futures turnir s nagradnim fondom od 25 tisuća dolara.

Nastavlja se suradnja sa sportskim teniskim partnerima Teniskog kluba Opatija na čelu s Nikolom Pilićem i Gordanom Širolom i vjerujemo da ćemo biti zajedno još dugi niz godina, istaknuo je Horvat.

Čestitam na jubilarnom 50. izdanju Istarske rivijere. Ujedno koristim priliku zahvaliti Teniskom klubu Opatija na dugogodišnjem djelovanju i radu s mladima i djecom. Važno je za mlade igrače da imaju priliku okušati se na ovakvim turnirima i tako otvoriti vrata napretku u karijeri i osigurati prve bodove za ATP ljestvicu, kazala je zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić.

MarketingMariner keramika

Proslavljeni tenisač Nikola Pilić izrazio je želju da se ubuduće tenis i turizam u Opatiji dodatno povežu, uz veću financijsku pomoć Grada.

Čestitam Vam na uspješnoj organizaciji turnira koji je važna sportska manifestacija. Sportski savez grada Opatije sufinancira manifestacije koje organiziraju opatijski klubovi prema postavljenim kriterijima i mogućnostima, naglasio je predsjednik Sportskog saveza Dragutin Galina.

Recimo još da je turnir prvi puta održan 1973. godine i održava se bez prekida svake sezone, a na njemu su, među ostalima, sudjelovali Goran Ivanišević, Ivan Ljubičić, Thomas Muster, Petr Korda, Richard Krajicek, Cédric Pioline.

55555
MarketingNovax

Zadnje novosti

To Top