Marketing
Opatija

Na stazi Veprinac – Slatina 45 smjerokaza i 10 poučnih ploča

New Project (20)
foto: grad opatija

Uz pomoć europskih sredstava Grad Opatija krenuo je u uređenje staze duge 4 km od središta Veprinca do Slatine

U prvoj fazi uređenja staze odvijali su se građevinski radovi, tj manji popravci oštećenih kamenih stepenica i postavljanje rukohvata i kanalica za oborinske vode. Pristupilo se krčenju zaraslih dijelova šetnice tako da je sada staza prohodna u cijeloj širini.

Staza je dobro obilježena sa 45 novih smjerokaza a postavljene su i nove poučne ploče. Na pločama možete na hrvatskom ili 5 svjetskih jezika pročitati nešto o biljkama i životinjama koje nastanjuju ovo područje, pročitati o povijesti ovog kraja, o samom Veprincu i primjerice priču o mlekaricama koje su nosile mlijeko ovom stazom svaki dan i spuštale se njom do mora. TABELA

Marketing

Staza je uređena u okviru projekta RIVIERA4SEASON2 financiranog iz programa prekogranične suradnje INTERREG Slovenija-Hrvatska. Tema projekta je aktivna zaštita kulturne i prirodne baštine kroz održivi razvoj turizma u okolici i zaleđu Opatije i Portoroža, a s ciljem proširenja kulturno-turističke ponude pa se tako uređenjem ove staze valorizira opatijsko zaleđe.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top