MarketingMariner keramika
Sport

Proslava 20 godina Sportskog saveza grada Opatije

ssgo proslava

Jučerašnjom svečanom proslavom u Centru Gervais Sportski savez grada Opatije obilježio je dvadeset godina svog osnutka i djelovanja.

Prije 20 godina, 10. veljače 1998. godine Zajednice športskih udruga grada Opatije upisana je kao „Športski savez grada Opatije“ u Registar udruga Primorsko goranske županije. Cilj je bio razvitka i promicanja sporta i sportske rekreacije, kao i poticanja vrhunskog sportskog stvaralaštva te objedinjavanja i usklađivanja aktivnosti i programa rada svojih članica.

Prisutne je pozdravio predsjednik Sportskog saveza Fernando Kirigin koji je istaknuo da je ova proslava podsjetnik na uloženi trud više generacija sportaša i sportskih djelatnika te su kroz ovih dvadeset godina doista vidljivi rezultati i napredak opatijskih klubova.
Fernando Kirigin je istaknuo da je za vrijeme njegovog mandata između ostalog ostvaren veliki cilj koji su neki smatrali nedostižnim, a to je izgradnja multifunkcionalne dvorane Marino Cvetković koja je kao takva podigla opatijski sport na jednu višu razinu.

Čestitke je slavljenicima uputio i zamjenik gradonačelnika Emil Priskić koji se spomenuo da je Opatija na visokom mjestu u Hrvatskoj po broju građana koji se rekreativno bave sportom.

Sportski savez grada Opatije broji 36 članica s više od 1.200 registriranih sportaša uključena u 23 olimpijska ili neolimpijska sporta.
Osim predsjednik Sportskog saveza Fernanda Kirigina i zamjenika gradonačelnika Emila Priskića prisutne su pozdravili predsjednik Gradskog vijeća Robert Kurelić, član Županijske skupštine PGŽ Marko Mataja Mafrici, predsjednik Zajednice sportova PGŽ Veljko Karabaić i pomoćnik glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora i voditelja Ureda za programe lokalnog sporta Siniša Krajač.

Kratki film koji prikazuje rad, razvoj i ciljeve kao i anegdote Sportskog saveza prikazani su na na projekciji iz koje smo saznali da Sportski savez grada Opatije pod ovim imenom djeluje od 1998. godine.
Vladimir Brnečić koji je funkciju obnašao do 2002. godine, a i danas je dio opatijske sportske zajednice bio je prvi predsjednik Sportskog saveza. U njegovom mandatu uvedeni su sportski pregledi za mlade sportaše u Thalassotherapiji te je podignut Balon na Gorovu, koji je poboljšao i unaprijedio uvjete treniranja dvoranskih sportova u Opatiji.
U rujnu 2002. godine izabrano je novo rukovodstvo na čelu kojeg je bio Franjo Dobrila, koji je ponovno izabran na funkciju predsjednika i u sljedećem mandatu, a nakon koje obavlja i funkciju člana Izvršnog odbora. Kao predsjednik marljivo je radio na unaprjeđenju uvjeta sporta u Opatiji, obnavljanja sportskih objekata i infrastrukture, poput boćališta i nogometnog igrališta kao i nabavke sportske opreme, a kao član Izvršnog odbora na razvoju i promociji sporta.

Nakon njega 2011. godine za predsjednika je izabran Fernando Kirigin, koji je izabran i u sljedećem mandatu te funkciju predsjednika obnaša i danas. Danas su glavne smjernice djelovanja transparentnost u radu, dostupnost informacija te motiviranje članica da se kroz prijedloge, sugestije, stavove i mišljenja aktivno uključe u rad saveza. Formirana je internet stranica saveza te ažuriran registar sportaša i članova Saveza.

Provode se besplatni liječnički pregledi, podigla se razina manifestacije „Sportaš godine“ te je uvedeno redovito financijsko nagrađivanje vrhunskih sportaša i primanje kod gradonačelnika. Već petu godinu zaredom organizira se manifestacija „Opatijski sportski dan“ koju posjećuje 600 djece osnovnoškolske i vrtićke dobi te se izdaje brošura „Reci da sportu u Opatiji“ za djecu, roditelje i sve zainteresirane.
Suradnja Grada Opatije sa Sportskim savezom je odlična.

MarketingMariner keramika

Izgradnjom Dvorane Marino Cvetković Grad je osigurao izvrsne uvjete za treninge mnogim klubovima. Naš je cilj i želja djecu od najmlađih godina poticati na bavljenje sportom, ali isto tako promicati zdrave životne navike i važnost rekreacije kod svih naših građana, naglasio je na svečanosti zamjenik gradonačelnika dr.sc. Emil Priskić.

Uručene su zahvale i plakete ljudima i ustanovama koje su tijekom godina pružali podršku i pomoć u radu Sportskom savezu. Plakete i zahvale predsjednik Sportskog saveza Fernando Kirigin dodijelio je Ljiljani Korić, Jagodi Mozetić, Kristini Tubić, Zlati Torbarina, Vladimiru Brnečić i Franji Dobrila te Društvu „Naša djeca“ Opatija, Osnovnoj školi „R. K. Jeretov“, tvrtki Radnik d.d., Ugostiteljskoj školi, Hrvatskom olimpijskom odboru, Zajednici sportova PGŽ-a, , Thalassotherapiji, Gradu Opatija i Zajednici sportova PGŽ-a.

Voditelj programa Neno Pavinčić u glazbenoj pauzi najavio je opatijskog jedriličara i glazbenika Duška Jeličića Duleta i grupu Bonaca. Nakon službenog dijela, proslava je nastavljena u foajeu Centra Gervais uz slavljeničku zdravicu, tortu i prigodni domjenak.

Za vrijeme nastupa Bonace na ekranu su se mogle vidjeti brojne poruke opatijskih mališana.

55555
MarketingNovax"

Zadnje novosti

To Top