MarketingMNK Gorovo
Regija

36. Riječki karneval – nepregledna kolona maškara

rijeka karneval 2019
izvor: Fiuman.hr

Međunarodna karnevalska povorka, 03. ožujka zasjala je u punom sjaju kada su 104 karnevalske grupe s gotovo 11.000 sudionika i 67 alegorijskih kola zavladali Rijekom

Rijeka maškaranih sudionika stavila je osmijeh na lice svim prisutnim na riječkom Korzu i onima ispred malih ekrana te ih uveseljavala 9 sati, kada su za kraj zazvonili zvonci čuvara maškarane tradicije – Halubajskih zvončara i zatvorili 36. Međunarodnu karnevalsku povorku. Već tradicionalno prve korake povorke napravili su Meštar Toni i kraljica Riječkog karnevala, a ove godine čast je pripala Nikol Marelja Bošnjak, zajedno s Morčićima, Prvim riječkim mažoretkinjama i Gradskom glazbom Trsat. Ove godine u Međunarodnoj karnevalskoj povorci sudjelovalo je 14 grupa iz inozemstva – iz Italije (Este, Mirandola, Verona), Slovenije (Ptuj), Crne Gore (Budva, Herceg Novi, Tivat), Srbije (Vrnjačka Banja), Mađarske (Debrecen, Koljnof), Bosne i Hercegovine (Neum) te Makedonije (Strumica) te još 12 grupa koje dolaze iz svih dijelova Hrvatske.

Osim domaćina i brojnih posjetitelja iz cijele Hrvatske Međunarodnu karnevalsku povorku pratili su turisti iz Italije, Japana, Austrije, Njemačke, Bugarske, Mađarske, Slovenije… Svi oni koji nisu bili u mogućnosti izravno pratiti povorku, uz podršku tvrtke Multilink, Međunarodnu karnevalsku povorku pratili su putem webcasta i u cijelome svijetu u preko 100 zemalja.

U osunčanoj i nepreglednoj koloni maškara mogli su se vidjeti astronauti, vampiri, vesele gljive, Vikinzi, rajske ptice, gangsteri te brojni najnevjerojatniji likovi iz svakodnevnog života. Maske u kojima su utkani sati ljubavi i truda napokon su skinute i paljenjem pusta na Gatu Karoline Riječke, u režiji grupe Pom-F-Ri, završilo je još jedno riječko peto godišnje doba.

Marketing

 

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top