MarketingMariner keramika
Vijesti

Riječki karneval ove godine u skraćenom obliku

1_rijecki_karneval_valter_stojsic_2
foto Valter Stojišić

Uskoro će zvuk antonjskog roga 17. siječnja označiti početak toliko željenog doba karnevala

U skraćenom obliku od onog na koje smo navikli, prilagođeno epidemiološkim mjerama koje tada budu propisane održat će se Riječki karneval.

Pridržavat ćemo ih se, poštivati, svjesni da jedino tako možemo sačuvati zdravlje, naše i naših najmilijih, ali to neće slomiti duh karnevalista.- stoji na službenim Facebook stranicama Riječkog karnevala. – Svi smo ujedinjeni u želji da zvukovi antonjskog roga, zvončarskih zvona i muzike karnevalskih grupa otjeraju tu nevidljivu prijetnju, te da kao što su vjekovima naši preci, s novom nadom, u zdravlju, krenemo u novu/nastupajuću godinu, kada će probuđeno proljeće udahnuti nove sokove i snagu u sve nas te nas ponovo osnažiti za nove bitke koje će nam donijeti budućnost.

Riječki karneval ima i svoju kraljicu, koja se bira između predstavnica karnevalskih grupa. S obzirom na važeće epidemiološke mjere ove godine 25. kraljici Riječkog karnevala 2020. Dori Pilepić, predstavnici Karnevalske udruge “Siti i pijani” iz Rijeke, produžit će se mandat i proglasiti je 26. kraljicom Riječkog karnevala 2021.godine.

U obnašanju dužnosti pomagat će joj prva pratilja Sanja Pešćica predstavnica Pusnog odbora Spinčići iz Kastva i druga pratilja Sara Puž iz Karnevalske udruge „Zijat, sost, tancat i pit“ iz Matulji.

Službenom primopredajom ključa Grada i simbolično će biti obilježen i započeti karnevalsko peto godišnje doba, najdražeg riječkog karnevalskog kaosa.

MarketingMariner keramika

Iz sigurnosnih razloga neće biti održana 25. po redu Dječja karnevalska povorka. Sudionici najrazigranije i najsimpatičnije manifestacije Riječkog karnevala promišljat će i planirati s kojim će nas maštovitim kreacijama iznenaditi i razveseliti na slijedećoj Dječjoj karnevalskoj povorci Riječkog karnevala 2022.

Karnevalisti su uvijek bili ljudi veseli, dobre volje i velikog srca. Tako će se i ove godine u utorak. 2. veljače 2021. godine, na inicijativu i u organizaciji Turističke zajednice grada Rijeke i Gradskog društva Crvenog križa Rijeka, a u znak sjećanja na pokojnog Veljka Vrzića, upriličiti akcija dobrovoljnog davanja krvi, čime će i opet biti potvrđena humana strana Riječkog karnevala.

38. Međunarodna karnevalska povorka Riječkog karnevala 2021. održat će se simbolično posljednje nedjelje karnevalskog perioda – 14. veljače 2021. godine, uz sudjelovanje tri karnevalske grupe, kao i davne 1982. godine, uz sudjelovanje određenog broja karnevalista, sukladno epidemiološkim mjerama, ukoliko to bude moguće. Ukoliko to epidemiološke mjere budu dozvoljavale sudionici finalnog mimohoda prodefilirat će užim centrom grada Rijeke i tako svjedočiti o nesalomljivom duhu karnevalista.

Po završetku povorke na riječkoj Rivi jedinstvenim paljenjem pusta na moru, bit će označen kraj „petog godišnjeg doba“ u gradu Rijeci. Očekuje se da će, kao i uvijek do sada, Gradonačelnik ponovo preuzeti ključeve Grada.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top