MarketingMariner keramika
Opatija

23. gradsko natjecanje u pružanju prve pomoći

natjecanje gdck
izvor: grad Opatija

Najbolji učenici OŠ “Drago Gervais” Brešca i Hotelijersko-turističke škole

U subotu 9. ožujka 2019. godine u prostorima Gradskog društva Crvenog križa Opatija održano je 23. gradsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa u pružanju prve pomoći. Natjecanje, u kojemu su sudjelovale 4 ekipe u kategoriji podmlatka Hrvatskog Crvenog križa (osnovne škole) i 2 ekipe u kategoriji mladih Hrvatskog Crvenog križa (srednje škole), organiziralo je Gradsko društvo Crvenog križa Opatija.

U natjecanju u kategoriji podmlatka HCK sudjelovale su ekipe učenika OŠ s područja Liburnije, uz svoje mentore za teorijski dio natjecanja (koordinatori škola za programe Crvenog križa), a to su: OŠ „Drago Gervais“ Brešca (prof. Mirela Tuhtan), OŠ „Dr. Andrija Mohorovičić“ Matulji (prof. Marija Keškić), OŠ „Rikard Katalinić Jeretov“ Opatija (prof. Marija Grašo Tolić) i OŠ „Viktor Car Emin“ Lovran (prof. Tatjana Halavuk). Pobjedu su odnijeli učenici iz Brešce u sastavu Luka Balent, Nina Gregorović, Patrick Perica, Lana Sanković, Dominika Šporčić i Tara Kućel. Drugo mjesto osvojili su učenici OŠ „Dr. Andrija Mohorovičić“ Matulji, treće mjesto osvojili su učenici OŠ „Rikard Katalinić Jeretov“ Opatija dok su četvrto mjesto osvojili učenici OŠ „Viktor Car Emin“ Lovran.

U kategoriji mladih HCK sudjelovale su ekipe iz Hotelijersko-turističke škole Opatija (prof. Sandi Basić) i Gimnazije Eugena Kumičića Opatija (prof. Damir Kuvačić), a pobjedu je odnijela ekipa iz Hotelijersko-turističke škole Opatija u sastavu Ian Cvečić, Eni Hasanović, Gabrijela Kolozeti, Kim Kovačević, Antonio Morožin i Hana Šibić koji će zajedno s učenicima iz Brešce u kategoriji osnovnih škola predstavljati Liburniju na međužupanijskom natjecanju 6. travnja u Puli.

Učenicima su u stjecanju teorijskih i praktičnih znanja i vještina iz pružanja prve pomoći pomagali mentori – volonteri iz GDCK Opatija: liječnik Mario Sušanj i studenti Maša Dunatov, Katarina Mance te Frane Babić.

MarketingMariner keramika

Za obrok i okrjepu pobrinuli su se opatijski ugostitelj Kristian Brko i Restoran „Ružmarin“ iz Opatije koji su počastili sve sudionike, a članovi iz Udruge “Kulturni front” natjecatelje su animirali zanimljivim stolnim društvenim igrama u pauzi između pojedinih radilišta.

Organizatori iz GDCK Opatija zahvaljuju svim sudionicima ovog natjecanja i njihovim mentorima, donatorima, malim modelima na radilištima za realni prikaz rana na radilištima i njihovim roditeljima te vrijednim volonterima iz udruge „Kulturni front“ i GDCK Opatija.

55555
MarketingNovax"

Zadnje novosti

To Top