MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja
Opatija

20 godina akcije “Gradovi i općine prijatelji djece”

IMG_20191119_121738-(600×800)
izvor: opatija.hr

Gradu Opatija dodijeljeno priznanje za Naj, naj, naj akciju 2019. godine

U Zagrebu je jučer održana svečanost povodom 20 godina akcije „Gradovi i općine-prijatelji djece“ u organizaciji Središnjeg koordinacijskog odbora Akcije „Gradovi i općine prijatelji djece“ i Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske.

U sklopu programa djeca Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatija i Dječjeg foruma Društva Naša djeca Opatija predstavila su rezultate istraživanja „Europa kakvu djeca žele“ Eurochilda i UNICEF-a, dok je Ana Jantolek iz Društva Naša djeca Opatija predstavila osnivanje Nacionalne mreže Dječjih foruma pri Eurochild organizaciji (NEF) te sudjelovanje na svjetskom Summitu gradova prijatelja djece u Kölnu i Kölnsku deklaraciju koju je potpisao Grad Opatija.IMG-ffb0f74b1b42810fcb672a1ae0061d85-V-(800×600)

U nastavku su dodijeljene Pohvale i Povelje gradovima i općinama za ukupno 55 prijavljenih Naj-akcija u 2019. kojima gradovi i općine nastoje poboljšali život djece u zajednici, kao i priznanja za Naj akciju, Naj naj akciju i Naj naj naj akciju. Gradu Opatija dodijeljeno je priznanje za Naj, naj, naj akciju 2019. godine za projekt „Putujemo u prošlost“ OŠ Rikard Katalinić Jeretov Opatija. Učenici Mia Leko, Iva Mršić, Sofya Kotava i Vito Juričić imali su priliku predstaviti projekt te izvesti pjesmu s mjuzikla „Ljepote njene“.

Mjuzikl „Putujemo u prošlost“ je nastao prema povijesnom romanu Eugena Kumičića Urota Zrinsko-Frankopanska. Projekt mjuzikla nastao je kao rezultat zajedničke suradnje OŠ Rikard Katalinić Jeretov Opatija, OŠ Nedelišće iz Nedelišća i GŠ Tarla Opatija. Mjuzikl je poseban po tome što ga izvode nastavnici i učenici ovih osnovnih škola. Tekst i skladbe su originalna autorska djela, a idejni pokretači bili su ravnatelj opatijske osnovne škole Fredi Glavan te učiteljica razredne nastave Norma Migliaccio Čučak.

MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Proglašeni su i novi Gradovi i općine–prijatelji djece – Grad Drniš, Grad Sveta Nedjelja, Grad Slatina i Općina Vižinada. Na svečanosti je prikazan film snimljen povodom 20 godina Akcije “20 godina zajedno do gradova i općina prijatelja djece” redatelja Marija Kovača.

Akciju „Gradovi i općine-prijatelji djece“ pokrenuo je Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske u partnerstvu s Hrvatskim društvom za preventivnu i socijalnu pedijatriju, uz pokroviteljstvo Ureda UNICEF-a za Hrvatsku. Cilj Akcije je motivirati tijela lokalne uprave i samouprave, stručne službe, ustanove za djecu, pravne subjekte, udruge građana, sponzore, donatore te roditelje i djecu u lokalnim zajednicama da potpunije i brže ostvaruju prava i potrebe djece. U program se dobrovoljno uključuju gradovi i općine, a trenutno u programu sudjeluje 125 gradova i općina od kojih je njih 75 nosi naziv – prijatelj djece.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top