Marketing
Kultura

19. Liburnija Jazz Festival

New Project (3)

Već 19. godina, prvi vikend u srpnju u Opatiji je rezerviran za jazz. 19. Liburnia Jazz Festival održat će se od 05.- 07. srpnja

U petak, 05. srpnja, Festival će na Ljetnoj pozornici otvoriti dva pijanistička diva – Matija Dedić i Vasil Hadžimanov. Unatoč tome što su i obiteljski i umjetnički vrlo bliski, nikada nisu nastupili zajedno sve dok ih umjetnički direktor Liburnia Jazza, Elvis Stanić, nije povezao 2016.g. u projektu Jazz Ex Tempore. Tada su održali svoj prvi zajednički, sad već legendarni koncert u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner, nastavili suradnju i održali niz koncerata u Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori, a sada se vraćaju se u Opatiju, na mjesto na kojem se ideja i rodila, na „mjesto zločina“.

Matija dedić

Matija Dedić, Foto: www.liburniajazz.hr

U subotu, 06. srpnja dan će mnogima započeti uz kavu i baršunasti glas Bojana Aleksovskog i klavir Davida Baumgartena koji će u 11 h ujutro na opatijskoj tržnici predstaviti Sinatra Project.

Bojan Aleksovski

foto: Bojan Aleksovski www.liburniajazz.hr

U večernjim satima će nastupiti portugalska jazz ikona i po mnogima najbolja europska jazz pjevačica zbog koje je 2013. Ljetna pozornica „pucala po šavovima“ – MARIA JOA͂O | OGRE.

OGRE je elektronski trio i posljednja avantura Marie Jõao – hybrid jazza i elektronske glazbe. Ova neobična postava vodi publiku na putovanje svijetom zvukova preskačući granice između digitalne i analogne glazbe.

MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja
Maria João

Maria João foto: www.liburniajazz.hr

Festival će u nedjelju, 07. srpnja, na terasi hotela Kvarner zaključiti trio PlaYIS sastavljen od ponajboljih bugarskih solo glazbenika koje je zajednička strast prema jazzu i nostalgija za funkom natjerala da se ujedine i stvore glazbu koju sviraju za svoju dušu i koju je publika s oduševljenjem prihvatila.

Ulaznice se mogu kupiti na prodajnim mjestima Festivala Opatija i sustava Moje karte

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top