MarketingMNK Gorovo
Regija

17 milijuna kuna za električna vozila

hybrid

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost daje građanima novih 17 milijuna kuna za električna vozila

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost najavilo je novi, iznimno popularan javni poziv kojega će objaviti 3. travnja 2019. godine, a kojim će fizičkim osobama nuditi sufinanciranje kupnje električnih vozila. Nakon 12 milijuna kuna podijeljenih prošle godine, Fond je povećao alokaciju na čak 17 milijuna kuna, a stopa sufinanciranja jest 40%.

Iznosi koji mogu biti dodijeljeni su do 80 tisuća kuna za električne automobile, do 40 tisuća za plug-in hibride automobile (uz uvjet da im je emisija CO2 manja od 50 g/km), do 20 tisuća kuna za električne skutere, motocikle i četverocikle na struju, dok će za električne bicikle biti dostupno do 5 tisuća kuna Fondovih poticaja.

Sufinanciraju se samo nova motorna vozila koja u trenutku unosa, uvoza ili prodaje u Republici Hrvatskoj ili ranije, nisu bila registrirana, a u slučaju električnog bicikla da nije ranije bilo korišten. Fond je na svojim stranicama objavio i Prijavni obrazac te Vodič za prijavu, kako bi svi zainteresirani mogli pripremiti dokumentaciju na vrijeme.

Marketing

Procedura prijave je jednostavna – Fondu se treba dostaviti ispunjeni i vlastoručno potpisati prijavni obrazac koji se može pronaći na našim web stranicama, preslika osobne iskaznice, tehničke karakteristike vozila iz ponude i sama ponuda dobivena u prodajnom salonu. Dokumentacija se od 3. travnja od 9 sati može poslati preporučenom poštom ili dostaviti u prijamni ured Fonda. Zahtjevi će se razmatrati kronološki, prema datumu i vremenu njihovog zaprimanja, uz naznaku da se zahtjevi koji stignu prije navedenog roka neće uvažavati.

Prijavni obrazac, upute i više informacija o sufinanciranju OVDJE.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top