MarketingMNK Gorovo
Kultura

16. izdanje Jazz Ex Tempore

dc376a07-e0e8-3525-d73e-b9345da7e71e_2014-06-22-215349-_MG_9149-DaliborTalajic

Ovogodišnje 16. izdanje manifestacije Jazz Ex Tempore održat će se u Opatiji, od 14.-16. listopada, a posvećeno je inozemnim glazbenicima koji žive i stvaraju u Hrvatskoj.

Naučili su jezik, osnovali obitelji, privikli se na hrvatski mentalitet, upoznali hrvatsku glazbu i kulturu – postali „naši“. Jazz Ex Tempore ih želi potaknuti da nam otkriju i ono „njihovo“, glazbu iz koje su potekli, kulturu u kojoj su stasali. Budući da potječu iz različitih zemalja i različitih glazbenih tradicija, tijekom boravka na Jazz Ex Tempore projektu zadatak će im biti stvoriti glazbu koja izvire iz vlastitih glazbenih korijena i spaja se s tuđim glazbenim tradicijama, a čuti ćemo i kako doživljavaju hrvatsku tradicionalnu glazbu.

Na 16. Jazz Ex Tempore projektu nastupit će svima poznati Venezuelac, bivši pjevač skupine Cubismo i fagotist Zagrebačke filharmonije – Ricardo Luque, kosovski Rom, društveni aktivist i jedan od najboljih bubnjara u Hrvatskoj – Mirsad Dalipi, i Joe Kaplowitz – Amerikanac čija je cijela obitelj uronjena u jazz glazbu, hammond orguljaš koji povremeno zasvira tubu i član Jazz orkestra Hrvatske radiotelevizije.

Kao predstavnici Hrvatske, u projektu učestvuju i Damjan Grbac – voditelj world music projekta “GIIPUJA” koji stapa moderne jazz elemenate s glazbom Istre i Primorja i Elvis Stanić – gitarist, harmonikaš i umjetnički voditelj projekta Jazz Ex Tempore i Liburnia Jazz Festivala.

Tijekom boravka u Opatiji, glazbenici će održati i dvije radionice – jazz pričaonice. Radionice se održavaju u Vili Antonio s početkom u 20:00h, a ulaz je besplatan. U srijedu 14.10., Ricardo Luque i Joe Kaplowitz će pričati o svojim viđenjima hrvatske, sjeverno- i južnoameričke glazbe i životu u Hrvatskoj, a u četvrtak, 15.10., Mirsad Dalipi će nas upoznati s romskom i kosovskom glazbom i svojim pogledima na svijet i život.

MarketingMNK Gorovo

Kruna svakog Jazz Ex Tempore projekta, pa tako i ovog, završni je koncert koji će se održati u centru Gervais, u petak, 16.10. s početkom u 20.00h.

Cijena ulaznice: 60,00 kuna

Ulaznice možete kupiti u Opatiji u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici (Zert bb) radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music shopu, Foto Reviji te online na www.mojekarte.hr. Na dan programa, blagajna u prizemlju centra Gervais otvorena je sat vremena prije početka održavanja.960×504

55555

Zadnje novosti

To Top