MarketingMNK Gorovo
Opatija

15. Stručni skup vatrogasaca u Opatiji 11. i 12. travnja 2019.

vatrogasci
foto: hvz.hr

Petnaestu godinu za redom Opatija je domaćin Stručnog skupa vatrogasaca

Na 15. međunarodnom Stručnom skupu vatrogasaca ove godine u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner u Opatiji sudjeluje tristotinjak vatrogasaca iz Hrvatske, BiH, Crne Gore, Makedonije, Slovenije i Srbije, te počasni gosti predstavnici Vatrogasne službe Republike Koreje. Na skupu će sudionici moći razmijeniti svoje znanje i iskustvo u ovom polju. Osim domaćih predavača, na ovom skupu prezentirati će i predstavnici vatrogasaca Južne Koreje i Srbije.

Skup je službeno otvorio predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader, te je tada iskoristio priliku da čestita organizatoru Vatrogasnoj zajednici PGŽ-a koja već 15 godina uspješno okuplja najveće vatrogasne stručnjake iz Hrvatske i šire regije. Istaknuo je kako je s početkom godine HVZ postala krovna vatrogasna organizacija, na čelu s glavnim vatrogasnim zapovjednikom i nadležnosti nad Vatrogasnom školom, Vatrogasnim operativnim središtem, državnim intervencijskim postrojbama, inspekcijom u vatrogastvu te polaganjem stručnih ispita za vatrogasce. Osvrnuo se i na prijedlog novog Zakona o vatrogastvu u kojem je novina definiranje vatrogasnog plana na tri razine – državnoj, županijskoj i lokalnoj, a vatrogasci će dobiti i određenu razinu zaštite te određene olakšice.

Zamjenik gradonačelnika Opatije, dr. sc. Emil Priskić u ime grada je pozdravio prisutne te naglasio kako je Opatija ponosna na svoje vatrogasce koji su prošle godine osvojili dvije nagrade u području inovacija. Grad Opatija ulaže u vatrogasnu jedinicu koja to višestruko vraća građanima i zajednici. Napomenuo je kako su u tijeku pripreme za izgradnju novog vatrogasnog centra, koji opatijski vatrogasci čekaju već godinama.

vatrogasci

Predstavnici Vatrogasne službe Republike Koreje

Predsjednik Vatrogasne zajednice PGŽ-a Slavko Gauš pozdravio je prisutne u ime organizatora te zahvalio na dolasku visokim predstavnicima Vatrogasne službe Republike Koreje.

Skupu su se obratili i predstavnici korejske Vatrogasne službe i Nacionalne vatrogasne agencije koji su govorili o djelovanju i ustroju Vatrogasne službe Republike Koreje te o velikom požaru u gradskoj bolnici u Miryangu.

Marketing

Tijekom dva dana trajanja skupa biti će predstavljeno više od 20 zanimljivih primjera iz prakse

Biti će održana predavanja na temu upotrebe modernih tehnologija, sigurnosti turističke destinacije i drugo a posjetitelji će moći pogledati najnovije proizvode koji se mogu pronaći na tržištu.

Treba napomenuti kako je ovo najveći stručni skup vatrogasaca koji se održava u ovom dijelu Europske unije ali i na čitavom Balkanu. Svih četrnaest prethodnih stručnih skupova održali su se u Opatiji, kako je istaknuo tajnik i stručni suradnik Vatrogasne zajednice PGŽ-a Nikola Tramontana.

 

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top