Marketing
Opatija

13. Opatijska olimpijada umirovljenika

umirovljenici
Foto: opatija.hr

Više od 200 sudionika u SD Marino Cvetković

Klub za sportsku rekreaciju Gorovo i Klub umirovljenika 60+ tradicionalni su organizatori Opatijske olimpijade umirovljenika i to već 13. put za redom. Olimpijada je danas, 10 svibnja 2019. održana u Sportskoj dvorani Marino Cvetković.

Na Olimpijadi sudjeluje više od 200 umirovljenika iz Opatije, Cresa, Lošinja, Krka, Rijeke i Kastva. Gradonačelnik Ivo Dujmić je, pozdravivši sve prisutne, rekao da Grad Opatija sufinancira i podržava brojne projekte rekreacije za svoje građane, a posebno brine i za dobrobit građana treće dobi te poželio da se tradicija opatijskih olimpijada nastavi i u godinama koje slijede.

Igre je svečano otvorila zamjenica primorsko-goranskog župana Marina Medarić naglasivši da PGŽ konstantno podržava sportske igre umirovljenika na nekoliko lokacija u županiji.

Predsjednik Saveza sportske rekreacije “Sport za sve” PGŽ Mladen Pokrajčić, uz predsjednika Kluba za sportsku rekreaciju Gorovo Dalibora Korenića, jedan je od najzaslužnijih za organizaciju ovih igara i promociju zdravog stila života u trećoj dobi. On je sudionike Olimpijade potaknuo da sve svoje ideje i želje slobodno jave u Savez sportske rekreacije kako bi ovakve manifestacije bile što bolje te da se u njih uključi još umirovljenika.

Marketing

Umirovljenici su se okušati u stolnom tenisu, badmintonu, boćanju, pikadu, bacanju kolutova, gađanju lukom i strijelom te utrci na sportskom poligonu.

Olimpijada se provodi pod pokroviteljstvom Grada Opatije, Saveza sportske rekreacije “Sport za sve” PGŽ, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo i Crvenog križa Opatija.

Djelatnice i volonteri GDCK Opatija zainteresiranim su umirovljenicima mjerili tlak i šećer u krvi, a naglasak cijele manifestacije je, pored rekreacije i zdravog načina života, ujedno i ukazati na važnost druženja i aktivnog života u trećoj dobi doznajemo na stranicama Grada Opatije.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top