MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja
Opatija

13. Europski forum o pravima djeteta

djeca boje

Sudjeluje i petero vijećnika XII. saziva DGV-a Grada Opatije

U organizaciji Europske komisije od 29.9. – 1.10.2020. godine održat će se 13. Europski forum o pravima djeteta, godišnja konferencija koja je zamišljena kao platforma za dijalog između institucija EU-a i drugih dionika o pravima djeteta.

Na 13. forumu o pravima djeteta sudjelovat će 699 djece i odraslih uključenih u 38 sesija i 10 sastanaka. Sudionici uključuju djecu i mlade, nacionalne vlasti i kreatore politika, pravosudne i dječje zaštitnike, pravobranitelje za djecu, neovisne stručnjake, međunarodne i nevladine organizacije, akademike, institucije i agencije EU-a.

Biti dio ove velike konferencije „Delivering for children: towards the European strategy on the rights of the child’“ zbog svog rada na promociji i zagovaranju dječjih prava kako u svom gradu tako i u našoj zemlji dobilo je petero vijećnika XII saziva Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije (Vito Juričić, Maris Marin, Pia Petričić Ferlin, Dea Orlić, Enola Mendera) s voditeljicom Antoniom Katić i Petrom Deranja, vijećnicom dječjeg vijeća Eurochild organizacije.

Ove godine se rad konferencije odvija online. Djeca će tijekom konferencije sudjelovati u izradi nove Strategije za dječja prava u EU te dokumenta koji nosi naziv Jamstvo za djecu.

Marketing

Teme kojima će se naši mali vijećnici baviti tijekom konferencije su inkluzivna društva, inkluzivno obrazovanje, pravda za djecu, dječja participacija u političkom i demokratskom životu Europske unije, borba protiv nasilja nad djecom te dječja prava u izvanrednim situacijama.

Petra Deranja, vijećnica Dječjeg vijeća Eurochilda vodit će panel raspravu pod nazivom „Zašto trebamo novu Strategiju o dječjim pravima“ u kojoj će sudjelovati gđa. Dubravka Šuica, potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju, Dr. Franziska Giffey, Ministrica za obitelj, starije građane, žene i mlade Njemačke, Lucilia Gago, Glavna tužiteljica, Portugal, Saskia Bricmont, članica Europskog parlamenta, zamjenica Inter grupe o dječjim pravima te Marija Pejčinović Burić, generalna tajnica Vijeća Europe.

Izvor: Grad Opatija

55555
MarketingNovax"

Zadnje novosti

To Top