MarketingMariner keramika
Opatija

12. dani antifašizma u Opatiji u online izdanju

20210226_111225

Tradicionalni Dani antifašizma u Opatiji nastavljaju se i ove godine, 12. godinu zaredom, u “novonormalnim” uvjetima

Sva će događanja biti održana online kako bi se sudjelovanje omogućilo što većem broju zainteresiranih. Upravo će tema pandemije i njezina utjecaja na društvo i ljudska prava biti dominantna na ovogodišnjim Danima antifašizma, program kojih je predstvio predsjednik opatijskog UABA Bruno Starčić.

Prvoga dana, 3. ožujka na programu je večer filma s početkom u 17,00 sati. Riječ je o dokumentarnom filmu Roberta Tomića Zubera “Pitaj slobodno”, nakon kojeg će uslijediti razgovor s autorom uz moderatoricu Jelenu Androić.

– Tema je dokumentarca iznimno aktualna, riječ je o epidemiji ospica u Dubrovniku 2018. te film aktualizira pitanje cijepljenja i pokreta antivaksera, pitanje koje se postavlja je treba li cijepljenje biti u domeni slobode izbora ili u domeni zakona. Ovo je ekskluzivna projekcija filma, druga nakon premijere na Zagrebdoxu. Nakon projekcije filma na Vimeu, koja je dostupna samo u fiksnom vremenu od 17,00 sati, slijedi razgovor s autorom na Zoom platformi, kazala je Jelena Androić.

Drugi je dan manifestacije, već tradicionalno, posvećen mladima. U četvrtak 4. ožujka od 12 do 15 sati bit će održan Zoom sastanak “Mladi, pandemija i ljudska prava”, radionica za učenike opatijskih srednjih škola u suradnji s Kućom ljudskih prava iz Zagreba. Na radionici sudjeluju Tina Đaković i Klara Horvat, a moderatorice su profesorice opatijske Gimnazije Eugena Kumičića Sara Meszaros i Ivana Černeha.

– Kroz radionicu mladi će imati priliku dobiti prostor za promišljanje vremena u kojem žive i savladavanje brojnih izazova s kojima se suočavaju, istaknula je profesorica Sara Meszaros.

Posljednjeg dana, 5. ožujka s početkom u 17,30 bit će održana tribina na temu “Ljudska prava i pandemija – rasprava o granicama ljudske slobode” na kojoj sudjeluju Emilia Mišćenić, Robert Doričić, Enes Kulenović, Iva Sorta-Bilajac Turina i moderator Neven Šantić.

– Pandemija danas u 21. stoljeću, u eri elektroničkih medija i društvenih mreža donosi sasvim novu socijalnu dimenziju. Sagledavat ćemo je kroz povijesni aspekt epidemija na našem prostoru, dimenziju epidemioloških mjera i njihove refleksije na ljude, pravno-građansku dimenziju i ljudska prava, najavio je moderator Neven Šantić.

– Uvijek je važno voditi računa o povijesnim događajima i mladim ljudima slati ispravnu poruku, primjenjivu i kroz aktualne teme, a to je kultura ponašanja tolerancije i suživota, što je temelj modernog funkcionalnog društva. Na tim su temeljima nastali Dani antifašizma u Opatiji. Protekle se godine čitavo čovječanstvo suočilo s novom opasnošću, pandemijom koja nije samo zdravstveni problem, već i ograničavajući čimbenik u dostignutim ljudskim pravima i slobodama. Posebno me raduje činjenica da su Dani antifašizma postali opatijska tradicija i manifestacija s koje se javnosti šalju poruke o pravim vrijednostima te organizatorima i sudionicima želim mnogo uspjeha u radu, naglsio je zamjenik gradonačelnika Emil Priskić.

Organizator je projekta UABA Opatija, a pokrovitelji su Grad Opatija, Primorsko-goranska županija i Kuća ljudskih prava iz Zagreba.

Podaci za pristup:

MarketingMuzej turizma

Skraćeni zoom kod:

DAN 1: http://bit.ly/3s5D9oc

DAN 2: http://bit.ly/2NoCgrY

DAN 3: http://bit.ly/2ZvvALg

You Tube linkovi za zainteresiranu javnost:

DAN 1: https://youtu.be/Uj2q7_iMcJw

DAN 3: https://youtu.be/hTOU1MuVBFg

Poveznica samo za gledanje filma “Pitaj slobodno”

DAN 1: https://vimeo.com/516312994154577827_3565807260182149_2463769195630226136_o

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top