MarketingMNK Gorovo
Regija

Hrvatski muzej turizma na Erasmus projektu u Finskoj

New Project (6)
izvor: facebook.com/hrvatski.turizma

Hrvatski muzej turizma sudjeluje na Erasmus projektu E_voked koji se održava u glavnom gradu Finske

Riječ je o projektu pod nazivom “Strateško partnerstvo strukovnog obrazovanja i treninga”.

Erasmusov projekt E_voked održan je pod nazivom “Strateško partnerstvo strukovnog obrazovanja i treninga” i okupio je brojne muzejske djelatnike iz cijele Europe u glavnom gradu Finske.

Za sudionike E_vokeda organizirano je i  predavanjem u privatnoj hotelijerskoj i ugostiteljskog školi Perho, najstarijoj finskoj instituciji za obrazovanje svih generacija u tom sektoru. Hrvatski muzej turizma iz Opatije bio je nazočan i na otvorenju izložbe u Muzeju dizajna uz finskog predsjednika.

Posljednji dan E_voked događanja organizirana je posjeta muzeju vodećeg finskog arhitekta, pionira moderne arhitekture Alvara Aaltoa. Primjenjujući prirodne materijale u duhu organičke arhitekture Aalto je humanizirao dimenzije stanovanja. Zalagao se za manje stambene jedinice okružene zelenilom povezane logikom prirodnih zakona. U industrijskom dizajnu ostaje upamćen kao dizajner “Aalto-vaza” ili “Vaza Savoy”.

Marketing

Muzeji su povećali socijalni utjecaj zahvaljujući svojim vještinama, a ne samo znanju i informacijama koje posjeduju“, rekla je na jučer održanom predavanju u Helsinkiju ravnateljica muzeja Gabrijela Krmpotić Kos.56505440_2172288109748948_6718048077577453568_n

Marin Pintur predstavio je muzej turizma i upoznao sudionike s našom djelatnošću i izložbama koje smo pripremili. Domaćin projekta je muzej Kaapeli, nekadašnja tvornica kablova a sada kulturni centar.

 

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top